Amendă de 725 de lei din februarie pentru toți șoferii români care comit această greșeală. Rămân și fără permis

de: Anca Lupescu
02 02. 2022

Șoferii români care comit această greșeală vor fi amendați cu 725 de lei. De fapt, ei pot fi lăsați și fără permis. Codul Rutier 2022 aduce șoferilor amenzi uriașe, unele dintre sancțiuni fiind pentru lucruri pe care mulți le consideră banale. Poliția Română a anunțat că șoferii care fac acest gest în trafic  vor fi penalizați. 

Șoferii care fac acest gest primesc o amendă usturătoare

Mai exact, cei care trec de pe o bandă de circulație pe alta, sau de pe un rând pe altul, în scopul de a depăși un șir de vehicule, va fi amendat cu 580 de lei.

 „Dați-vă bhă… că trec eu!”

Pe cei care se găsesc în categoria care se deplasează succesiv de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens, îi anunțăm că s-a găsit un „remediu”.

Disponibil din 27 februarie 2022, acesta promite o amendă de 580 de lei, până la 725 de lei, la care se adaugă și o pauză de 30 de zile de la condus, pentru contemplare asupra comportamentului agresiv precum cel de mai sus. 

Fiind doar una dintre acțiunile care definesc comportamentul agresiv în trafic, am decis să împărțim noile reglementări în mai multe postări, fiind mai lejer de „digerat”. 

Informați-vă corect și conduceți regulamentar!

#PolițiaRomână”, a scris Poliția pe pagina de Facebook.

De altfel, Codul Rutier 2022 prevede amenzi pentru șoferii care încalcă regulile. Sunt pedepsiți șoferii care dau flash-uri abuziv, dar și cei care sunt agresivi în trafic.

Ce alte reglementări prevede Codul Rutier 2022

Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

  • întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
  • pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
  • circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia. 

O nouă reglementare prevede că depășirea limitei legale de viteză cu 70 km/h sunt pedepsite și pot ajunge până la 3.000 de lei.

De altfel, dacă ai mașina murdară, pătești amendă cuprins între 870 lei şi 1.160 lei.