Amendă de 580 de lei pentru această greșeală! Pentru ce riscă românii să fie sancționați. Detaliul menționat clar în lege

de: Ana Chivu
03 11. 2021

Românii riscă să fie amendați cu 580 de lei pentru o greșeală pe care mulți nu o bagă în seamă. Despre ce detaliu menționat în lege este vorba? Oamenii ar trebui să fie mai atenți la acest lucru.

Amendă de 580 de lei pentru românii care fac această greșeală

Străzile din România sunt împânzite de ani buni de trotinete electrice. Mulți dintre românii care locuiesc în București se folosesc în special de ele pentru a evita aglomerația, dar și pentru a nu mai consuma alți bani pe combustibil în timp ce alții o fac doar spre binele mediului.

Cu toate astea, cei care circulă pe drumurile publice cu astfel de mijloace de transport trebuie să respecte legislația în vigoare. În caz contrat, riscă amenzi usturătoare. Cei care le folosesc trebuie să respecte regulile aprobate de autorități.

Utilizatorii acestor trotinete trebuie să aibă asupra lor actul de identitate dacă circula pe drumurile publice. De asemenea, dacă ești la plimbare cu alți prieteni, ai voie să circuli doar în spatele altuia, nu în paralel.

Majoritatea oamenilor practică acest lucru

Desigur că și în acest caz persoanele care au consumat alcool sau substanțe psihoactive nu trebuie să circule cu trotineta electrică. Mai mult decât atât, nu este permisă circulația cu astfel de mijloace de transport pe carosabilul acoperit cu zăpadă, gheață sau polei.

Deși majoritatea oamenilor practică acest lucru, este interzisă cirrculația trotinetelor electrice pe trotuare sau în locuri unde nu există piste de biciclete. Cei care nu respectă această regulă sau care merg câte doi pe o trotinetă riscă amenzi care pornesc de la 580 de lei.

Autoritățile din mai multe orașe sunt nemulțumite

Eliza Ene, avocat: Fie am fost lovită eu, fie au fost loviţi copiii, fie câinii. Dacă vine din spate trotineta electrică, fiind foarte silenţioasă, nu eşti prevenit. Nu e nimeni obligat să stea în permanenţă alert, să se uite în toate direcţiile ca să nu fie lovit de trotinetele electrice.

Claudiu Costea, Brigada Rutieră Bucureşti: Nu ştiu dacă se va interzice şi la noi în Bucureşti lucrul acesta. Ceea ce constatăm noi, ca poliţişti rutieri, se întâmplă accidente de circulaţie. Semnalul de alarmă acesta este.

„Sunt mulți pietoni care ţipă să mergi pe stradă, cei cu mașinile ţipă să mergi pe trotuar, suntem cumva „paria”. În zonele pietonale cu siguranţă nici eu nu merg pe trotuar”, s-au plâns mai mulți localnici din robeta Turnu Severin, conform observatornews.ro.