Amendă de 5.000 de lei pentru un pasager, pe aeroport. Ce avea în bagaje, de fapt
Situație nemaipomenită pe aeroportul din Otopeni. Un român a fost amendat cu 5000 de lei pentru un lucru extrem de banal. Ce au descoperit autoritățile în bagajul de cală al bărbatului este incredibil.
Amendă de 5.000 de lei pentru un pasager, pe aeroport
Din categoria: ce mai pățesc românii pe aeroporturi. Un cetățean din România a primit o amendă usturătoare de 5.000 de lei, pe aeroportul Otopeni din Capitală. Bărbatul fusese plecat în concediu în Dubai și s-a întors acasă, la finalul lunii ianuarie. Toate bune și frumoase până aici, însă problema a fost când și-a desfăcut bagajul pentru a trece de check-point.
Românul adusese aproximativ șase mii de țigări Davidoff în țară, pe care nu le-a declarat la vamă, motiv pentru care a fost sancționat. Bărbatul a contestat sancțiunea în instanţă, dar judecătorii nu s-au lăsat înduplecați. Amenda rămâne în vigoare, deși sentinţa nu este definitivă.
„Este ştiut fiind faptul că preţul ţigaretelor în afara spaţiului comunitar al UE este mult mai redus decât preţul din România, la plecarea din Dubai a achiziţionat din Duty Free cantitatea de 4.000 bucăţi ţigări Davidoff White Slims şi 2.000 bucăţi ţigări Davidoff White”, au constatat autoritățile, potrivit celor de la adevărul.ro.
Ce plănuia bărbatul să facă folosind cele 6.000 de țigări
Românul a povestit cum a așezat cartușele de țigări, înainte de zbor, în bagajul de cală. Acesta a mărturisit că a avut intenţia să le declare la Biroul Vamal la intrarea în România, doar că acest lucru nu s-a mai întâmplat, susținând că nu le-a mai declarat „din greşeală şi confuzie”.
Indignat de faptul că a primit o sancțiune atât de mare, bărbatul a declarat că intenţia lui a fost de a cumpăra ţigaretele pentru a le scoate mai târziu din România. Acesta ar fi voit să le folosească într-o altă vacanţă pe care urmează să o facă în aprilie, în insulele Maldive, pentru care și-ar fi cumpărat deja bilet.
„Depunerea de bilete cu destinaţia Maldive şi arătarea intenţiei petentului de a călători în acel stat, nu se poate în niciun fel dovedi că intenţia pârâtului a fost de a le transporta din România în acel stat, petentul putând să le valorifice pe teritoriul Românei ori al altor state UE, direct sau prin interpuşi”, scrie în comunicatul oficial eliberat de către cei de la Judecătoria Buftea, în sentinţa din data de 28 ianuarie.
Hotărârea poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă. Bărbatul are de gând să conteste decizia judecătorească.