Amendă de 40.000 de lei în România. Pentru ce greșeală s-a dat sancțiunea record

de: Ștefan R. Apostol
11 11. 2020

România este o țară frumoasă, în care poți găsi de la munte la deșert. Din păcate găsim și mormane de gunoaie. La asta mai adăugăm și lipsa de responsabilitate a companiilor. Din grabă sau din inconștiență unii fac colectarea gunoaielor după cum le tună. Așa că nu ar trebui să ne mire amenda record dată în Constanța, la o firmă de salubrizare.

O firmă de salubrizare și lipsa de responsabilitate

Fiecare cetățean plătește către administrația locală o taxă de salubrizare, și trebuie să recunoaștem că se simte la buget, dacă e să facem calculul pe un an de zile. Este și cazul unui cetățean, cu bun simț, care s-a apucat să-și renoveze locuința.

Cetățeanul din Constanța, pentru că și-a dat seama că se va face mult gunoi, a apelat la o firmă de salubrizare, în speranța că aceștia își vor face treaba așa cum trebuie.

o firmă de salubrizare din Constanța a fost amendată de Poliția Locală

Zis și făcut! Omul nostru, de bună credință, i-a chemat pe respectivii care au început să strângă mormanele de gunoaie. Conform procedurilor, gunoiul strâns trebuia dus în spațiul amenajat în incinta Portului Constanța, în zona Poarta 9.

Din lipsă de responsabilitate, respectiva firmă de salubrizare a decis deversarea deșeurilor pe un teren din zona Industrială din Constanța.

Lenea se plătește cu amenzi record

Măcar dacă făceau treaba ca lumea, dar nici asta nu au făcut. Nu au șters urmele care duceau exact către firmă.

Era și de așteptat să fie depistați imediat de cei de la Poliția Locală, după ce au verificat mai multe documente aflate în gunoi.

Cei de la Poliția locală au identificat respectiva firmă de salubrizare și au sancționat administratorul cu o amendă record, în valoare de 40.000 de lei, conform Legii nr 211/2011 privind regimul deșeurilor.

În afară de amenda record de 40.000 de lei, firma a fost obligată să ridice deșeurile, să curețe terenul și să elimine corespunzător gunoiul conform legislației în vigoare.

Aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală“, notează Primăria Constanța.

Potrivit Legii 211/2011 gestionarea deșeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană și fără a dăuna mediului, în special:

a) fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună sau floră;

b) fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor;

c) fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special.