Amendă de 30.000 de lei pentru un bucureștean. Ilegalitatea comisă l-a lăsat fără mașină

Amendă de 30.000 de lei pentru un bucureștean. Ilegalitatea comisă l-a lăsat fără mașină
Radu Mihaiu și cetățeanul amendat pentru deșeuri aruncate în spațiul public

Aruncatul de deșeuri pe unde le vine bine unora a devenit aproape o certitudine în aceste zile. Indiferent în ce colț al orașului ai ajunge, este imposibil să nu vezi mormane de gunoaie pe străzi. Dacă mai punem la socoteală și deșeurile rezultate în urma construcțiilor, avem deja un adevărat dezastru. Din păcate Bucureștiul a ajuns să fie invadat de deșeuri. Autoritățile încearcă să facă față acestui flagel, prin amenzi. Un astfel de caz a fost semnalat de primarul din Sectorul 2 al Capitalei, Radu Mihaiu.

Deșeuri aruncate prin sectoarele Capitalei

Din ce în ce mai multe mormane de gunoaie ajung pe străzile Bucureștiului. În multe situații autoritățile nu reușesc să-i prindă pe cei care încalcă legea, aruncând deșeuri. Cazuri cum este cel din Sectorul 1, unde mormanele de gunoaie stau bine-mersi pe străzi, sunt acum mai mult decât o certitudine. Poliția locală, agenții de mediu și ceilalți factori locali, încearcă cu disperare să oprească această avalanșă de gunoaie revărsate pe străzile Bucureștiului. Situația se repetă și în alte orașe din țară.

În anumite situații edilii locali apelează la simțul civic al locuitorilor, rugându-i să semnaleze când se întâmplă astfel de situații. O situație similară a fost anunțată de primarul din Sectorul 2, Radu Mihaiu zilele acestea.

Radu Mihaiu și cetățeanul amendat pentru deșeuri aruncate în spațiul public

Conform legislației în vigoare, deșeurile mari, ca cele din construcții, trebuiesc duse în spațiile amenajate din afara orașului. Numai că, din lene sau inconștiență, un locatar al sectorului 2 a decis să arunce deșeuri pe spațiul public.  Partea proastă este că individul a fost prins în flagrant de reprezentanții Poliției locale Sector 2, mai spune Radu Mihaiu în postarea sa de pe Facebook. După ce a fost prins, Poliția Locală i-a aplicat o amendă de 30.000 de lei și ridicarea permisului și a mașinii acestuia.

„Când consideri spațiul public groapă de gunoi, există și antidot. Rămâi și fără mașină și fără bani. Astăzi Politia Locală a prins în flagrant o utilitară, ce depozita ilegal deșeuri voluminoase provenite din construcții și obiecte de mobilier.

Conform legii, autoutilitara a fost confiscată, iar Garda de Mediu a aplicat o sancțiune de 30.000 de lei persoanei prinse în flagrant. Dacă lipsa bunului simț se poate îmbunătăți prin educație, ilegalitatea se poate corecta doar cu legea-n mână.”, a scris pe pagina sa de Facebook, primarul sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu.

„Continuăm să îi sancţionăm pe toţi”

Situația nu este una singulară, astfel de amenzi fiind date și altor astfel de persoane. În același context, același primar, Radu Mihaiu, declara recent măsurile aprobate de Consiliul local de a amenda cetățenii care aruncă orice fel de gunoaie pe jos, inclusiv chiștoacele de țigări.

„Continuăm să îi sancţionăm pe toţi cei care batjocoresc astfel Sectorul 2. Dăm amenzi chiar şi pentru un chiştoc aruncat pe jos. Dăm amenzi până vom înţelege că pentru spaţiul public suntem toţi responsabili.

Nu putem avea câte un angajat pentru fiecare om. Nu putem mătura din oră-n oră. E nevoie şi de un minim de efort din partea fiecăruia pentru a păstra curăţenia”, a mai spus Radu Mihaiu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI