Amendă de 2.900 de lei pentru un șofer român care a comis aceste ilegalități. Atenție mare la volan!

Amendă de 2.900 de lei pentru un șofer român care a comis aceste ilegalități. Atenție mare la volan!
Tânăr prins fără permis și băut la volan în județul Suceava

Imprudența și inconștiența la volan pot produce adevărate drame. Un astfel de incident a avut loc în urmă cu două zile în județul Suceava. Polițiștii rutieri au avut nevoie de de cel puțin 2 kilometri pentru a opri un șofer fără permis și sub influența băuturilor alcoolice. Cazul a ajuns deja pe masa procurorilor, iar tânărul riscă acum închisoarea.

Imprudența și inconștiența la volan pot produce adevărate drame

Tot mai multe cazuri de accidente rutiere se întâmplă pe drumurile României pe fondul inconștienței și a imprudenței la volan. O altă cauză, alcoolul, este la fel de dramatică, iar șoferii prinși la volan băuți riscă să rămână fără carnet pentru o lungă perioadă de timp. Teribilismul la volanul unor mașini puternice este o altă cauză, și nu de puține ori au fost momentele când accidentele s-au soldat cu drame.

Cel mai recent bilanț, al lunii trecut și începutului de lună august, au scos în evidență peste 20 de accidente, multe dintre ele soldate cu decese sau accidentări grave ale participanților la trafic. Un astfel de caz, al teribilismului și inconștienței a avut loc în urmă cu două zile în județul Suceava.

Tânăr prins fără permis și băut la volan în județul Suceava

Conform presei locale, pe 8 august, în dreptul comunei Voitinel, reprezentanții polției rutiere au reușit, cu greu, să oprească un participant la trafic. Conform comunicatului emis de aceștia polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autovehiculu marca Audi A4 , ce se deplasa pe DN 2 E, dinspre Voitinel spre Horodnic de Sus. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de polițiști și a mărit viteza de deplasare, spre Horodnic de Sus. S-a procedat la urmărirea autoturismului cu autospeciala MAI având în funcțiune semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 2 km, iar la intrarea în Horodnic de Sus s-a reușit blocarea mașinii.

Șoferul, după ce a fost identificat, în vârstă de 27 de ani, se afla sub influența alcoolului și nu avea nici carnet de conducere. După ce a fost testat cu aparatul etilotest, s-a conttatat că avea o alcoolemie de 0.46 mg/l alcool pur în aer expirat. Pentru toate faptele, tânărul de 27 de ani a fost sancționat contravențional cu 2.900 de lei, s-a procedat la elaborarea unui dosar penalul pentru conducerea fără carnet, rămânând ca procurorii să demareze procedura penală, iar instanța să decidă cauza.

„Tânărul a fost sancționat contravențional pentru faptul că nu a oprit la semnele agenților de poliție, pentru faptul că nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege și pentru faptul că mașina pe care o conducea avea ITP expirat cu amendă în valoare de 2.900 lei. S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, se arată în comunicatul emis de Secția 4 Poliție Rurală Gălănești.