Amendă de 1.500 de lei pentru toți românii de la bloc. Greșeala de neiertat care îi costă scump

Amendă de 1.500 de lei pentru toți românii de la bloc. Greșeala de neiertat care îi costă scump
Bormașina, inamicul dimineților noastre

Nu de puține ori, și aproape la orice oră, există un vecin care repară ceva în apartamentul său. Dar când auzi acel zgomot al găurilor date cu bormașina, să zicem la prima oră a dimineții, te enervezi instant. Dar acum gata, am scăpat de zgomotul făcut de bormașina vecinului. Există o lege care reglementează orele când vecinul poate da gărui în pereți.

Bormașina, inamicul dimineților noastre

Fie că e ceva de reparat, sau fie că s-a mutat un vecin nou în bloc, zgomotul făcut de bormașina vecinului ne-a exasperat pe toți. Nu există un vecin care să nu dea ceva găuri în pereți, indiferent de oră. Dar s-a terminat cu găurile date la orice oră din zi și din noapte.

Recent a intrat în vigoare o lege, denumită generic ”Legea Bormașinii”. Noua lege impune un segment orar stabilit clar în care vecinul va mai putea da găuri în pereți. În același timp legea impune și amenzi dacă nu este respectat acest segment orar.

Noua lege vine cu completări la cea existentă până la aprobarea acesteia noi, și amenzile sunt cuprinse între 200 și 1000 de lei. În cazul în care vecinul recidivează și nu ține cont de legislație, amenzile pot crește.

Noile amenzi sunt date dacă respectivul încalcă legea în interval de 24 de ore de la prima abatere. Astfel că noile amenzi au crescut între 500 și 1.500 de lei sau prestarea a 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

”Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora:

Amenda este între 500 – 1.500 lei

Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată cu amendă cuprinsă între 2.000 – 3.000

Repetarea faptei, în interval de 24 de ore, va fi sancţionată prin prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunităţii.”, se spune în noua lege.

Amenzi și pentru petrecăreții zgomotoși

De zgomotul făcut de bormașina vecinului am scăpat. Dar ce te faci cu petrecăreții zgomotoși care nu țin cont de ceilalți din bloc? Și în acest caz există reglementări și amenzi, conform noii legi. Dacă până în prezent, conform unei legi adoptate în 1999, petrecăreții primeau avertisment și apoi amendă, acum s-a trecut direct la amenzi, care au crescut.

Astfel că, dacă în intervalul orar 24:00 – 06:00 dimineața, dau muzica tare și fac gălăgie, vor scoate din buzunar acum între 2.000 și 3.000 de lei. În cazul în care fapta se repetă în interval de 24 de ore, vor plăti între 3.000 și 6.000 de lei. Mai există varianta muncii în folosul omunității. Orele pe care aceștia le vor presta, conform legii, sunt între 100-150 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI