Ambulanță SMURD, implicată într-un accident rutier în centrul Clujului. Paramedicul a avut nevoie de îngrijiri medicale

Ambulanță SMURD, implicată într-un accident rutier în centrul Clujului. Paramedicul a avut nevoie de îngrijiri medicale
Ambulanță SMURD, implicată într-un accident rutier

În noaptea de luni spre marți, o ambulanță SMURD a fost implicată într-un accident rutier. Aceasta a intrat în coliziune cu un alt autoturism, într-o intersecție din Cluj – Napoca. Paramedicul a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambulanța se afla în misiune

Potrivit primelor informații, ambulanța era condusă de un bărbat, în vârstă de 45 de ani, care avea semnalele luminoase în funcțiune. Acesta se deplasa pe strada Iuliu Hațiegu, iar la intersecția cu strada Clinicilor, a intrat în coliziune cu un autoturism. La volanul celui din urmă se afla un tânăr, în vârstă de 21 de ani, potrivit IPJ Cluj.

Ambulanța SMURD era în misiune și transporta un pacient al Institutului Inimii din Cluj Napoca, aparținând de ISU Bistrița-Năsăud. În urma coliziunii dintre ambulanță și autoturism, un bărbat de 43 de ani, angajat al SMURD, a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„În schimb, un paramedic a fost rănit ușor, suferind o plagă minoră la nivelul capului. 

Din fericire, după ce a primit îngrijiri medicale la locul accidentului, nu s-a impus transportul paramedicului la spital”, a transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Pacientul din ambulanță a fost preluat de către un al echipaj medical și transportat mai apoi la institut. Din fericire, nu a fot rănit. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Gravida din accidentul de la Iași a născut

Femeia însărcinată, aflată în ambulanța care a fost implicată în accidentul cu 7 morți de la Iași, a fost dusă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Inițial, a declarat că nu are nevoie de îngrijiri medicale, fiind preluată de familie. Aceasta s-a răzgândit ulterior și a venit la spital. Femeia era însărcinată în 37 de săptămâni și se afla la prima naștere.

„Ea a fost adusă la noi în urma faptului că este şi cu infecţie COVID, cu naştere declanşată, cu membranele rupte. În momentul de faţă este la început de travaliu. Am evaluat atât gravida, cât şi fătul. Starea lor este bună, nu au fost afectaţi în niciun fel de accidentul respectiv. Supraveghem şi sperăm să nască natural, copilul nefiind estimat foarte mare la această vârstă de sarcină. Mai departe, să vedem cu evoluează, sperăm sa fie bine. În momentul în care va fi născut, copilului i se vor face evaluări prin teste PCR repetate, să vedem dacă există o contaminare care poate fi mai degrabă în tipul naşterii”, a explicat medicul Răzvan Socolov, de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna”, potrivit Agerpres.

Din fericire, nici ea și nici fătul nu au fost afectați de accident, potrivit medicului Răzvan Socolov, reprezentant al unității medicale din Iași.

Urmăriți Playtech.ro și pe