Alocații copii, în România. Ministrul Muncii a anunțat ce se schimbă, de anul viitor

de: Ana Chivu
14 09. 2019

Ministrul Muncii a făcut un anunț de ultimă oră despre schimbările care vin în privința alocațiilor copiilor. Ce a susținut Marius Budăi despre alocații, în cursul zilei de vineri, în cadrul unei conferițe de presă susținute la Botoșani? Iată de când se vor aplica noile măsuri și care sunt acestea!

Schimbări în privința alocațiilor copiilor

Alocațiile de stat pentru copii au parte de schimbări! Din anul 2020, acestea vor urma să fie indexate anual, în raport cu indicele de inflație, conform declarațiilor ministrului Muncii, Marius Budăi, din cadrul unei coferințe de presă susținute la Botoșani. Acesta a mai subliniat și că noile măsuri vor urma să fie aplicate de la 1 ianuarie a anului viitor, iar cheltulelile aferente majorării alocațiilor urmează să fie incluse în bugetul pe anul viitor.

„Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare”
Marius Budăi, citat de Agerpres.

Schimbări în privința alocațiilor copiilor

„Înca o victorie de etapă pentru copiii României”

În acest context, alocația va fi de 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani, în cazul micuților cu dizabilități. Pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani suma este de 150 de lei, precum și pentru tinerii care au împlinit deja vârsta majoratului, dar încă urmează cursurile învățământului liceal sau profesional. Până la terminarea studiilor, vor continua să primească alocație. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani care au dizabilități vor primi și ei 300 de lei.

„Înca o victorie de etapă pentru copiii României. Am reușit și indexarea alocațiilor pentru copii. Comisia de muncă a Camerei Deputaților a votat în unanimitate propunerea mea legislativă de indexare a alocațiilor de stat pentru copii cu rata inflației. E un pas bun. Presiunea publică și solidaritatea dau rezultate”
PNL