Alina Bica a obținut rejudecarea procesului: sentința definitivă, desființată

Alina Bica a obținut rejudecarea procesului: sentința definitivă, desființată
Veste de ultimă oră despre Alina Bica. Se întâmplă chiar acum

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au decis ca procesul în care Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare să fie rejudecat. Judecătorii au desființat sentința din dosarul Tender&Videanu, care a dus la arestarea fostei șefe a DIICOT în Costa Rica.

Judecătorii au stabilit ca primul termen să aibă loc pe data de 20 mai. Alina Bica va fi citată la una dintre adresele menționate în dosar, astfel că va trebui să se prezinte în fața instanței de judecată pentru a fi din nou audiată.

Alina Bica a fost primul dintre magistrații de rang înalt care s-au folosit de decizia Curții Constituționale a României cu privire la componența completurilor de judecată de la ÎCCJ. Avocatul fostei șefe a DIICOT a cerut pe 18 martie desființarea sentinței definitive din dosarul Tender&Videanu și a cerut rejudecarea apelului, unul dintre motive fiind formarea completului de judecători care s-au ocupat de apel.

Alina Bica primise 4 ani de închisoare pentru favorizarea făptuitorului

În primă instanță, Alina Bica a fost condamnată la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului, în timp ce fostul ministru Adrian Videanu a fost achitat pentru infracțiunea de complicitate la abuz în serviciu. Magistrații care au judecat apelul au decis să mențină decizia dată pe fond, numai că Alina Bica nu a ajuns în spatele gratiilor. Fosta șefă a DIICOT și-a luat din timp „măsuri de precauție” și a fugit în Costa Rica.

În acest dosar, procurorii anticorupție au susținut că fostul ministru Adrian Videanu și-a pasat copiilor și soției acțiunile asupra cărora anchetatorii au instituit sechestru, iar Alina Bica, la acea vreme procuror șef la DIICOT, a dispus ridicarea măsurii sechestrului asigurator.

Între timp, Alina Bica a cerut azil politic în Costa Rica, alături de buna sa prietenă Elena Udrea, fugită și ea în țara din America Centrală pentru a scăpa de condamnarea din dosarul Gala Bute. Comisia pentru Vize și Refugiu le-a respins cererile, iar cele două își pun speranțele în Tribunalul Administrativ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI