Alimentul vedetă pe care Mihaela Bilic îl recomandă pentru consum. Are nenumărate beneficii
De-a lungul anilor, s-au răspândit multe informații eronate despre alimentul vedetă pe care Mihaela Bilic îl recomandă pentru consum. S-au spus multe despre cât de bune sunt aceste alimente pentru tine. Din păcate, multe dintre aceste informații sunt destul de neadevărate și i-au împiedicat pe oameni să le mănânce timp de mulți ani. Nutriționistul îl recomandă și spune că are nenumărate beneficii.
Alimentul vedetă și miturile din jurul său
Nu de puține ori au circulat mituri în ceea ce privesc anumite alimente. Alimentul vedetă despre care vorbim azi nu face excepție. Încă nu v-ați dat seama despre ce aliment este vorba? Citiți în continuare și aflați care este alimentul vedetă.
Mihaela Bilic, un nutriționist deja celebru, aduce și ea în discuție acest aliment, spunând că „Oul este cu siguranță alimentul vedetă al unui mic dejun sănătos.”.
Da, despre ou este vorba și, da, în jurul lui s-au creat destul de multe mituri. Te întrebi ce este adevărat despre ou, alimentul vedetă, și ce nu este adevărat?
Nu-ți face griji, am demitizat câteva dintre cele mai des întâlnite mituri chiar aici:
Ouăle brune sunt mai sănătoase
Ouăle sunt disponibile într-o gamă largă de culori, de la alb și maro la albastru și verde. Cu toate acestea, culoarea cojii nu are nimic de-a face cu conținutul nutrițional al oului din interior.
Este doar un lucru genetic care se bazează în întregime pe tipul de găină care a depus oul. Unii oameni preferă ouăle maro datorită culorilor, dar dacă le găsiți la un preț mai mare, se datorează doar faptului că sunt probabil mai mari decât ouăle albe de lângă ele.
Vezi și: De ce nu e bine să speli ouăle când le pui în frigider. E o greşeală des făcută de gospodine
Ouăle crude au mai multe proteine
Am văzut cu toții culturiști care au băut ouă crude pentru a-și crește nivelul de proteine. Adevărul este că ouăle au aceeași cantitate de proteine gătite sau negătite.
Cu toate acestea, este mai ușor pentru corpul tău să absoarbă proteinele gătite dacă oul este fiert. Luați aproape dublu de proteine odată ce oul a fost gătit.
Așa că, dacă ceea ce căutați sunt proteinele, veți dori cu siguranță să le fierbeți sau să le omogenizați. În general, este mai bine să mâncați ouăle gătite.
Prin gătire, ouăle compensează potențialul ușor de contaminare încrucișată care vă poate afecta stomacul.
Alimentul vedetă trebuie refrigerat
Acest lucru este încă foarte dezbătut de mulți. Cercetările arată că, atâta timp cât ouăle nu sunt spălate după colectare, acestea pot rămâne la temperatura camerei până la trei săptămâni.
Există câteva excepții de la acest lucru, de exemplu, dacă ouăle au fost deja refrigerate, trebuie să rămână la frigider. Schimbarea temperaturilor poate duce la deteriorare.
În al doilea rând, dacă ouăle sunt spălate, pelicula protectoare care se află pe ele va fi îndepărtată. Acest lucru poate duce la o stricare rapidă, așa că trebuie neapărat să vă păstrați ouăle la frigider dacă le-ați spălat.
Oul, alimentul vedetă, nu este bun la un colesterol ridicat
Ouăle conțin 211 mg de colesterol, ceea ce a făcut ca medicii să interzică de ceva vreme aceste bunătăți pentru oricine prezintă risc de boli de inimă.
Cu toate acestea, studii ulterioare au arătat că, de fapt, consumul de ouă nu determină creșterea colesterolului. În schimb, consumul de grăsimi trans și grăsimi saturate, precum și de zaharuri simple este cel care poate cauza probleme serioase pentru inimă.
Albușul este mai bun decât gălbenușul
Dacă te-ai bucurat de omletă cu albuș de ou la micul dejun, probabil că presupui că aceasta este cea mai sănătoasă parte a oului. Cu toate acestea, nu este chiar așa.
Albușul de ou este cu siguranță mai puțin caloric, cu doar 15-18 calorii per albuș. Restul de 55 de calorii se regăsesc în gălbenuș.
Albușul de ou este, de asemenea, lipsit de grăsimi sănătoase, de care corpul tău are nevoie. Gălbenușul este locul unde se află toate substanțele nutritive reale.
Aici se găsesc, inclusiv vitaminele B12 și D, colina și multe altele. Mâncatul gălbenușului este în general mai bun pentru o dietă, deoarece grăsimea vă menține senzația de sațietate pentru mult mai mult timp.
Nu consumați alimentul vedetă zilnic
Unii oameni au auzit că a mânca ouă zilnic este dăunător pentru sănătate, dar de fapt nu este adevărat. Desigur, ca în orice situație, ar trebui să urmărești moderația, dar consumul a două ouă mari în fiecare zi este destul de bun pentru tine.
Studiile au arătat că persoanele care mănâncă ouă în mod regulat tind să aibă o dietă de o calitate mai bună, așa că este de fapt o alegere bună pentru micul dejun zilnic.
Doar asigurați-vă că mâncați o varietate de alimente pe parcursul zilei pentru a crea o dietă echilibrată, ca în cazul oricărui alt lucru.
Alimentul vedetă și beneficiile sale
În general, ouăle sunt o alegere excelentă pentru a include proteine și nutrienți în dieta ta. Sunt accesibile, gustoase și pline de nutrienți de care oricine se poate bucura.
Ele constituie o masă de sine stătătoare, sau le puteți amesteca cu alte ingrediente pentru a crea mâncăruri elaborate de care toată lumea se va bucura.
„(…) oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, de cea mai înaltă calitate, minerale și vitamine, grăsimi esențiale- totul cu numai 80 de calorii.
Dacă ar avea și un strop de fibre, am putea considera oul un aliment complet!”, scrie Mihaela Bilic pe pagina ei de Facebook.
Cu atât de multe moduri de a le pregăti, chiar nu trebuie să vă plictisiți niciodată să mâncați ouă. Ele pot fi preparate în mâncăruri, dar nu ca fiind alimentul vedetă, ingredientul principal, sau preparate singure.
Omletă, la cuptor, poșate sau fierte, puteți crea cu ușurință un fel de mâncare cu totul nou pe care să îl încercați în fiecare zi. Acum că știți multe dintre miturile care înconjoară alimentul vedetă, puteți merge mai departe și să vă bucurați de el fără să vă simțiți vinovați.