Alimentul sănătos de pe masa de Paște. Nutriționiștii sfătuiesc să fie consumat de oricine

de: Bișinicu Andreea
24 04. 2022

În Duminica Paștelui, credincioșii se răsfață cu cele mai bune preparate, de la drob, friptură de miel și sarmale la pască și cozonac. Care este cel mai sănătos aliment pe care oamenii în consumă la masa festivă de Paște. Iată ce îți recomandă specialiștii în nutriție.

Ce aliment nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

După ce au ținut cel mai lung post din an, creștinii se bucură în Duminica Paștelui de bucate alese, ouă roșii, friptură de miel, drob, cozonac, pască, salată de bouef și sarmale. Cu toate acestea, mulți se pot confrunta cu anumite probleme de digestie, după o masă atât de copioasă.

Din fericire, nutriționiștii recomandă ca pe masa de Paște să nu lipsească un anumit aliment care te ajută să te bucuri de prânzul festiv alături de familie și prieteni, fără se ai probleme. Alimentul despre care vorbim este drobul de miel.

Potrivit spuselor experților în nutriție, acest preparat culinar specific Paștelui este sănătos pentru organism deoarece, deși este făcut din măruntaie de miel, conține și multe verdețuri.

„Toată lumea pofteşte la mâncărurile româneşti tradiţionale, însă trebuie să se limiteze la câte puţin din fiecare, puţin alcool şi grăsimi”, spune nutriționistul Eduard Adamescu, potrivit doctorulzilei.ro

Cum trebuie consumat drobul și friptura de miel

Specialiștii recomandă ca oamenii să mănânce câte puțin din toate, pentru a nu avea probleme de natură digestivă. Este important să există un echilibru între preparatele consumate.

Nu este recomandat să amesteci mâncărurile bogate în grăsimi cu alcoolul, la masa de Paște. De asemenea, porțiile trebuie să fie moderate, de circa 150 de grame.

„Din ouă şi carne în combinaţie cu alcool apar probleme digestive, pornind de la indigestie până la pancreatită acută. Drobul e bun pentru că el conţine multă verdeaţă care compensează faptul că e făcut din măruntaie.

Îl puteţi consuma la micul dejun. Nu exageraţi cu ouăle. Sunt suficiente două pe zi. Ciorba de miel e bună mai ales dacă e făcută cu borş, verdeaţă şi nu e foarte grasă.

Friptura de miel nu trebuie să aibă mai mult de 150 de grame porţia. Eu recomand să fie consumată cu salată sau garnitură”, a completat nutriţionistul Eduard Adamescu pentru sursa citată.

În dimineața de Paște poți consuma liniștit drob, la micul dejun, alături de o felie de pâine și puțină brânză.