21 sept. 2021 | 20:33

Alimentul românesc care e pe cale de dispariție. Vești proaste pentru românii care îl consumă

News
Alimentul românesc care e pe cale de dispariție. Vești proaste pentru românii care îl consumă
Alimentul romanesc care e pe cale de disparitie. Vesti proaste pentru romanii care il consuma

Fermierii de la noi din țară avertizează românii. Care este alimentul tradițional care va dispărea, în curând, din magazine, piețe și supermarketuri. Despre ce este vorba, mai exact. Anunțul i-a debusolat pe gurmanzi. Ce vom mânca de sărbători.

Care este alimentul care ar putea dispărea de pe piața românească

Vești proaste pentru românii iubitori de carne. Fermierii naționali trag un semnal de alarmă și avertizează populația de o potențială dispariție a porcilor din cauza pestei porcine. Potrivit acestora, există o mare șansă ca produsele din carne de porc să nu mai apară din piețele și supermarketurile din România în șase luni de zile.

Fermierii români dau vina, în primul rând, pe situația din România și în special pe reprezentanții Guvernului de faptul că nu ar face nimic pentru a salva producția internă, bazându-se mai mult pe import.

Mai mult de atât, cifrele sunt îngrijotăroare, iar producătorii locali susțin că există o mare probabilitate ca anul acesta, de Crăciun, românii să fie nevoiți să consume produse din carne de porc importat din Germania, Polonia sau Ungaria. De asemenea, prețul cărnii de porc s-ar putea scumpi cu peste 25% în preajma sărbătorilor de iarnă.

„Porcul românesc o să dispară. Doar anul ăsta, până în septembrie, erau peste 600.000 de porci omorâți din cauza pestei porcine.

Dacă acum 3 ani ajunsesem să producem 50% din carnea necesară a României, acum producem 10-12%. Este o situaţie catastrofală.”, a declarat Miron Dascălu, reprezentantul Asociației AFIS România.

De ce nu s-ar mai putea găsi carne românească de porc pe piață

Un fermier din România este îngrijorat de faptul că porcii românești vor dispărea de pe piață în aproximativ șase luni de zile, dacă autoritățile nu vor lua măsuri în acest sens.

„Garantat va dispărea porcul românesc. În următoarea perioadă, cel mult 6 luni, mai avem garanţia că vor mai fi porci pe piaţa românească, crescuţi şi produşi în România”, a mărturisit acesta, cu emoție în glas.

Câțiva fermieri români au protestat în fața Guvernului pentru a cere dreptate. Aceștia s-au plâns de faptul că 80% din carnea de porc consumată de români este importată din țările vecine.

„Porcul nostru este crescut cu porumb şi orz. Mergeţi în Olanda şi nu puteţi să mâncaţi o felie de salam. Eu sunt în situaţia în care nu am mai populat, am ajuns la disperare. Nu suntem susţinuţi, nimeni nu vrea să ne audă”, a ripostat un producător român.

„În acest moment, peste 80% din carnea de porc pe care o consumă populația României este din import, din UE, congelată, decongelată, după caz, refigerată, adusă din marile centre ale Europei”, a completat un alt fermier, notează cei de la Antena 3.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Alertă maximă la Palatul Buckingham. Ce se întâmplă cu Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1 Mai
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
RĂSTURNARE de situație privind ADERAREA la SCHENGEN! AU anunțat
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro