Alimentul pe care trebuie să îl eviţi dacă mănânci salată de boeuf la masa de Crăciun. Combinaţia este periculoasă

de: Andreea Vînătoru
24 12. 2023

Salata boeuf este adorată de români și nu poate lipsi de pe masa de sărbători, fie că vorbim de Crăciun sau Revelion. Cele mai multe gospodine preferă să o gătească în casă, pentru că iese mult mai gustoasă și delicioasă. De aceea, acest preparat este consumat uneori în exces, lucru care ne poate afecta serios sănătatea.

Alimentul pe care trebuie să îl eviţi dacă mănânci salată de boeuf de Crăciun

Au mai rămas doar câteva ore până la Crăciun, iar gospodinele sunt la foc automat cu pregătire pentru membrii familiei, dar și pentru invitați. Salata boeuf este una dintre cele mai preparate mâncăruri în această perioadă. Deși este adorată de toată lumea, puțini știu că ne poate afecta sănătatea.

Salata boeuf conține legume, însă maioneza și carnea grasă de porc sunt cele care sunt dăunătoare organismului nostru. De aceea, specialiștii ne recomandă să folosim carne de vită la prepararea ei, în loc de porc. De asemenea, salata bouef trebuie consumată în cantități moderate.

„Salata boeuf care este prezentă și de Paște și de Crăciun. Salata boeuf este o combinație de mâncăruri destul de grele, în special maioneza care este prezentă în acest timp de alimentație. La fel, ar trebui dacă nu se poate renunța la acest aliment, să-i spunem aliment ar trebui să fie într-o cantitate destul de mică și bineînțeles să nu fie combinat cu fripturi sau alte tipuri de mâncăruri”, a declarat Diana Pivniceru, antrenor fitness.

Citește și: Kaizer de casă, reţeta tradiţională. Ce condimente se pun pentru un gust special

Cum se prepară salata boeuf cu carne de vită

Ingrediente:

  • 400 de grame carne de vită;
  • 300 de grame mazăre fiartă;
  • 12 cartofi;
  • 3 morcovi,
  • o albitură,
  • o ţelină mică,
  • castraveţi muraţi şi gogoşari în oţet;
  • sare, piper;
  • o lingură de muştar;
  • maioneză după gust.

Mod de preparare:

Cartofii se pun într-un vas la fiert, întregi, în timp ce morcovul, albitura, ţelina și carnea se taie bucăţi și se adaugă ulterior. Se toarnă apa până la jumătatea vasului, urmând să se mai completeze pe parcursul fierberii. Când legumele și carnea au fiert, se scot și se lasă la răcit. Se taie mărunt și se amestecă în castron cu mazărea, maioneza, muştarul, sarea, cimbrul şi piperul, după gust. Salata se pune la rece pentru cel puțin o oră, după care poate fi servită.