Alimentul pe care românii îl consumă din ce în ce mai mult. Care este explicația specialiștilor
Specialiștii au concluzionat care este alimentul pe care românii îl consumă din ce în ce mai mult. Conform unui studiu, bananele se află în topul preferințelor, urmate de pâine, cartofi și mere.
Românii cumpără cel mai des banane! Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică confirmă că o persoană mănâncă, în medie, aproape 12 kilograme de banane anual.
Specialiștii au chiar și o explicație! Preferințele românilor apar în funcție de vârstă.
Se consumă din ce în ce mai multe banane
“Banana este un aliment și un fruct, de preferat în prima jumătate a zile spre a fi consumat și este un fruct comod pentru că îl poți lua într-o formă mai crudă, să fie mai crudă și poate fi consumată ușor la service, numai bine se coace”, a specificat Lygia Alexandrescu, nutriționist.
Specialiștii susțin consumul regulat de banane, de cel puțin două ori pe zi, deoarece ajută ca presiunea arterială va reveni la normal. De asemenea, bananele conțin și un fel de amidon care îți reduce pofta de mâncare și te oprește să te îngrași.
Bananele conțin mult fier, ceea ce stimulează producția de celule roșii din sânge. Bananele mai conțin vitamina B6, care reglează nivelul glicemiei, ajutând persoanele cu anemie.
Deși bananele sunt o gustare sănătoasă, bogată în nutrienți, consumul prea mult ar putea fi dăunător. Bananele pot provoca dureri de cap din cauza conținutului ridicat de tiramina si feniletilamina.
În plus, bananele conțin un tip de aminoacid numit triptofan care, odată ajuns în creier, stimulează producția de serotonină, hormon care îți poate da o stare de somnolență greu de stăpânit.