Nu mai este o noutate faptul că medicul nutriționist nu consumă apă. A recunoscut-o în repetate rânduri și își asumă în continuare aceeași poziție. Care este alimentul pe care Mihaela Bilic îl consumă zilnic pentru a-i oferi organismului aportul de lichide de care are nevoie. Iată cum și-a explicat specialista comportamentul alimentar!
Mihaela Bilic este una dintre cele mai cunoscute figuri din domeniul nutriției. Specialista are parte de numeroase apariții publice în care vorbește despre programul alimentar pe care îl respectă, despre produsele pe care ar trebui să le consume românii pentru a trăi sănătos și oferă diverse sfaturi consumatorilor iubitori de dulce și nu numai.
Medicul nutriționist a recunoscut, de mai multe ori de-a lungul timpului, că nu îi place să bea apă. Nu s-a schimbat nimic: Mihaela Bilic nu bea apă nici în ziua de astăzi. În schimb, are grijă să o înlocuiască cu un produs care să o ajute să bifeze aportul zilnic de lichide de care are nevoie organismul uman.
Acest aliment este consumat de Mihaela Bilic în fiecare zi. Chiar ea a recunoscut-o! Nu te mai ținem în suspans și îți spunem direct ce bea medicul nutriționist în loc de apă: lapte. S-ar putea să sune surprinzător, însă are numeroase beneficii.
„Eu mănânc o dată-n zi. Nu îmi place apa și am recunoscut-o, adică sunt consecventă în afirmații. Beau lapte precum un bebeluș. (…) Nu-mi place apa, nu beau apă! Și, altfel, mănânc puțin, pentru că ăsta este metabolismul, asta este alegerea mea, sunt o persoană sedentară, leneșă și comodă.
Nu am reușit să fac din sport un prieten și un aliat și, atunci, în momentul în care nici nu faci mișcare, trebuie să tai și mai mult din aportul caloric. M-am auto-condamnat la această restricție de cantitate și sărăcie din punct de vedere caloric, însă, atunci când mănânc, mănânc tot ce îmi place.
Nu am nicun fel de interdicții, nu mi-e frică să mănânc merdenele, șnițel, catofi prăjiți. Este adevărat, însă, că este rar și cantitatea este mică. Atunci când spun merdenele, nu știu dacă am mâncat în ultimele 5 luni, dar, în capul meu, faptul că am permisiunea și că nu este interzis, contează. La fel și cartofii prăjiți, cred că am mâncat acum 3 luni, dar, din nou spun, nu îmi interzic nimic”, a spus Mihaela Bilic, într-o intervenție pentru Unica.
Beneficii – alimentul pe care Mihaela Bilic în consumă zilnic. Laptele este cunoscut ca fiind o sursă bogată de calciu, esențial pentru dezvoltarea unor oase puternice. Un aport adecvat de calciu poate să ajute la prevenirea unor afecțiuni precum osteoporoza, precum și la reducerea riscului de a suferi fracturi.
Laptele este, de asemenea, o sursă de proteine excepțională, prezentând toți aminoacizii esențiali necesari organismului. Sunt cruciali pentru creșterea, repararea și menținerea sănătoasă a țesuturilor și mușchilor. Totodată, vitaminele A, D, B2 (riboflavină), B12 și mineralele precum fosforul și potasiul ajută la susținerea sistemului imunitar și a metabolismului.
Produsul poate să contibuie inclusiv la respectarea aportului de lichide de care organismul uman are nevoie într-o zi. Laptele prezintă un conținut ridicat de apă și poate să ajute organismul inclusiv atunci când o persoană efectuează activități fizice intense, potrivit specialiștilor în sănătate.
Unele cercetări sugerează că un consum de lapte cu puține grăsimi poate să sporească și sănătatea inimii. Combinația de nutrienți precum calciu, potasiu și vitamina D, alături de grăsimi saturate puține, poate să reducă riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, spun experții.