Mâncarea are un impact uriaș asupra bunei funcționări a organismului uman, anumite produse putând să contribuie la stimularea unor procese care sunt benefice pentru corp. Specialiștii au dezvăluit care este alimentul magic care luptă împotriva oboselii.
Nu mai este niciun secret că alimentația joacă un rol esențial în sănătatea organismului uman. Alegerile pe care le facem zi de zi trebuie să ne asigure aportul necesar de nutrienți necesari pentru buna funcționare a corpului.
Pentru că au o listă lungă de efecte benefice, unele produse au fost numite de specialiști „super-alimente”. Din această categorie fac parte și nucile. Sunt bogate în antioxidanți, fibre și alte tipuri de substanțe bioactive.
Pentru a ne putea bucura de toate efectele lor pozitive, ar trebui consumate crude. Nu sunt recomandate cele acoperite în ciocolată, sare sau orice alt condiment.
Te-ar putea interesa și: Alimentul de bază care s-a scumpit cel mai mult în România. INS a făcut anunțul surpriză
Nucile sunt foarte bune și pentru inimă, fiind bogate în Omega 3. Contribuie la reducerea inflamației și la menținerea sănătății celui mai important organ al sistemului circulator: cordul. În plus, au rol și în reducerea colesterolului LDL – cunoscut în mod obișnuit sub numele de colesterol „rău” –, și în creșterea HDL sau colesterolul „bun”.
Compușii antiinflamatori și antioxidanții din compoziția nucilor ajută la menținerea sănătății altui organ important din organism: creierul, prevenind apariția bolilor neurodegenerative.
Sunt bogate și în calciu, un compus benefic pentru oase și care reduce șansele de dezvoltare a unor boli precum osteoporoza.
Nucile contin acid folic – un tip de vitamina B ce stimulează procesul de generare de noi celule. Acidul folic este un mare aliat în timpul sarcinii, ajută la combaterea oboselii, precum și a anemiei și a depresiei.
Te-ar putea interesa și: Alimentele care s-au scumpit cel mai mult din aprilie 2023. Românii le consumă foarte des