Alimentul magic care este extrem de sănătos. Prea puțini români îl consumă, din păcate

de: Bișinicu Andreea
06 12. 2022

Unul dintre cele mai sănătoase suplimente alimentare îl reprezintă quinoa. Acesta conține cei 9 aminoacizi esențiali necesari unei bune funcționări a organismului. De ce este benefic quinoa pentru organism și la ce te ajută, de fapt.

De ce este recomandat să consumi quinoa

Deși nu este la fel de popular precum celelalte legume, quinoa este extrem de sănătos, având o mulțime de beneficii asupra organismului uman.

Conține magneziu, ce te ajută la relaxarea muschilor si a vaselor de sânge, potrivit specialiștilor din domeniul sanitar. De asemenea, quinoa ar regla tensiunea si conține fibre, ce ajută la detoxifierea organismului, fără să afecteze colonul și tractul digestiv.

De asemenea, medicii subliniază faptul că celebra quinoa reprezintă o sursă excelentă de minerale, precum crom, fier, iod, calciu, potasiu, cupru, fluor, magneziu, seleniu și zinc. Leguma acționează ca un antioxidant pentru corp, ajutând la eliminarea substanțelor cauzatoare de boli, se arată în indicațiile experților.

Citește și Alimentele și băuturile care trebuie consumate în Postul Crăciunului. Recomandările Mihaelei Bilic

Cum se poate mânca quinoa

Deși pare greu de preparat, internauții au găsit câteva metode ideale prin care poți mânca quinoa. Pentru început, trebuie să speli leguma foarte bine înainte să o gătești, deoarece are un strat protector in care se regăsesc saponine, compuși care îi dau un gust ușor amărui.

Poți prepara supă cremă din quinoa, iar trucul genial este să pui quinoa împreună cu celelalte legume în steamer, pentru a-ți face viața mai ușoară.

De asemenea, poți să servești quinoa ca garnitură pentru peștele la grătar, o poți adăuga în sosuri sau în salate. Important de reținut este că trebuie să scurgi foarte bine apa din frunzele de quinoa, după ce le speli.

O altă idee briliantă este să înlocuiești grișul cu quinoa, atunci când prepari găluștele pentru supă. Dacă vrei să prepari un desert delicios, poți amesteca lapte de migdale, quinoa și miere, pentru un real deliciu.

Se poate prepara și mâncare de quinoa. Tot ce trebuie să faci este să o fierbi circa 15 minute (se aruncă prima apa, în care rămân saponinele) până se umfla semințele, apoi vei adăuga ulei de masline, care ii intensifica aroma ușoara de nucă.

Poți să pui quinoa si la preparatele obișnuite de fasole, mazare, linte, pentru un plus de gust. Se combină bine și cu cartofii dulci.

Citește și Ce alimente poți consuma în post. 13 alegeri sănătoase