Alimentul ieftin care te ajută să slăbești foarte mult. Un kilogram costă doar 7 lei
Doamnele și domnișoarele se gândesc deja la kilogramele pe care le acumulează în această perioadă. Majoritatea dintre ele profită cel puțin acum de bucatele tradiționale de Sărbători care sunt pline de grăsimi. Din păcate, după ce acestea își fac poftele și se bucură de mesele întinse de Crăciun și Revelion, trec rapid la o dietă. Ce aliment ar putea să le ajute? Un kilogram costă doar 7 lei.
Alimentul ieftin pentru slăbit: ce trebuie să consumi?
Cu siguranță această perioadă este preferata pofticioșilor. Cei mai mulți români obișnuiesc să exagereze cu mâncărurile de Crăciun și Revelion. De asemenea, nici doamnele sau domnișoarele nu pot refuza preparatele tradiționale care sunt în prim-plan pe masa festivă.
Acestea mănâncă ce doresc în special în prima parte a sezonului rece, ulterior se gândesc rapid la o regim de slăbit. Desigur că nu toate dietele sunt bune pentru toată lumea și dau rezultate doar la câteva persoane. Cu toate astea, specialiștii au subliniat că alimentul ieftin prezentat astăzi va face minuni.
Mai exact, este vorba despre fasole. Aceasta este accesibilă, sățioasă și versatilă. Gospodinele știu cel mai bine cum să o prepare și ce trebuie să îi facă pentru a avea o aromă fabuloasă. De asemenea, ea se regăsește în multe preparate tradiționale românești, așa că nu trebuie să îți faci griji că duci lipsă de rețete.
Nutriționiștii asigură că oamenii se vor simți sătui multe ore după o porție de fasole preparată corect. Bucătarii știu că pentru a elimina disconfortul și gazele fasolea trebuie fiartă în mai multe ape cu o lingură de bicarbonat de sodiu.
Doar în modul acesta îi vei bucura pe deplin pe invitații tăi. Mai mult decât atât, o poți prepara sub formă de ciorbă, icre de fasole, fasole bătută sau scăzută cu mult sos de roșii, ceapă și morcov.
Sfatul specialiștilor: ce nu trebuie să facă românii?
De asemenea, experții sugerează ca românii să nu exagereze cu bucatele sau băuturile alcoolice ori dulciurile în această perioadă în care mulți nu mai țin cont de cât consumă. Mesele mari sunt adorate de cei mai petrecăreți care nu se uită la cât își pun în farfurie sau câte pahare beau.
În cazul în care doamnele își doresc totuși să nu aibă parte de schimbări dramatice, este indicat să consume: grapefruit, ardei gras, ridichi, morcov, avocado, ghimbir sau castravete. Acestea pot fi puse chiar pe primul platou de pe masa de Sărbători alături de tobă, cârnați de casă afumați sau icre.