Alimentul dăunător pe care toți românii îl au în casă. Mare atenție, este foarte periculos

Alimentul dăunător pe care toți românii îl au în casă. Mare atenție, este foarte periculos
Alimentul dăunător preferat de români

Românii trebuie să fie atenți la acest aliment! Îl poți înlocui lejer cu altceva. Care este alternativa pe care o pot avea gurmanzii și de ce alimentul lor preferat este atât de dăunător?

Alimentul dăunător preferat de români

Mulți dintre românii din ziua de azi nu îl mai consumă atât de mult, dar totuși continuă să se producă pentru clienții care îl preferă în detrimentul unei opțiuni mai sănătoase. Este vorba despre veșnica margarină, care pe vremuri era aleasă de majoritate datorită prețului său scăzut. Românii îl foloseasu în diverse sandvișuri sărate sau pe pâine alături de gem, dulceață sau miere. Puțin dintre gospodine îl puneau în prajituri pentru că nu aducea niciun plus, ba chiar preparatul în cauză avea de pierdut, pentru că margarina care era formată din multă apă și zeci de chimicale, „consumând” astfel multă făină.

Untul este o alegere cu mult mai potrivită atât pentru preparate culinare speciale cofetăriei și nu numai, dar și pentru consum rece pentru că deține grăsimi de proveniență animală. Margarina are multe grădimi trans, care sunt responsabile slăbirii sistemului imunitar și creșterii nivelului de colesterol. De asemenea, conține și coloranți, aditivi și nu aduce niciun aport nutrițional.

Valori nutriționale

Valoare per
100 g
100 g
Calorii (kcal) 716
Lipide totale 81 g
Lipide saturate 15 g
Lipide polinesaturate 24 g
Lipide mononesaturate 39 g
Lipide trans 15 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 2 mg
Potasiu 18 mg
Carbohidrați 0,7 g
Fibre alimentare 0 g
Zahăr 0 g
Proteine 0,2 g

Margarina, alimentul preferat al românilor care este extrem de dăunător
Margarina, alimentul preferat al românilor care este extrem de dăunător

Rețeta margarinei, obligatoriu schimbată până la 1 aprilie 2021

Rețeta margarinei trebuie schimbată până la 1 aprilie 2021, altfel nu va mai fi pusă spre vânzare. Uniunea Europeană a adoptat un nou regulament care limitează cantitatea de acizi grași saturați pe care îi pot conține unele alimente precum margarina.

„Prezenta lege se aplică tuturor produselor alimentare destinate consumatorului final, inclusiv produselor alimentare livrate de unităţile de alimentaţie publică şi produselor alimentare destinate a fi furnizate acestora. O peratorii economici din sectorul alimentar au obligaţia de a introduce pe piaţă produse alimentare cu un conţinut de AGT de maximum 2g/100g de grăsime din conţinut”
Proiectul de lege

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI