Alimentul care trebuie consumat cât mai des. Îți transformă corpul
Nutriționiștii au indicat alimentul care trebuie consumat cât mai des posibil. Acest aliment îți transformă corpul incredibil. Despre ce aliment este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.
Quinoa, alimentul care are trebui cât mai des consumat. Arebeneficii uimitoare
S-a aflat care este alimentul care ar trebui consumat cât mai des posibil. Acesta este quinoa. Beneficiile quinoa sunt multiple, întrucât este bogată în proteine și fără gluten. Quinoa este o sămânță mică care a devenit foarte la modă și permite înlocuirea cu succes a orezului și a pastelor în unele preparate.
Neavând gluten, quinoa poate fi consumata de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă. De asemenea, Quinoa poate fi gătită ca o cereală, dar are și alte avantaje care o fac un aliment super interesant pentru vegetarieni.
Beneficiile quinoa
Nu contine gluten și, prin urmare, poate fi consumat de persoane intolerante sau care suferă de boală celiacă.
Quinoa este folosită pentru echilibrarea mâncărurilor vegetariene. Quinoa oferă multe elemente utile oamenilor care nu consuma carne în special. Oferă o cantitate importantă de proteine (15 g la 100 g), mai mult decât în cereale precum orez, grâu, alimente care conțin proteine și care aajută la menținerea masei musculare.
Quinoua conține aminoacizi esențiali
În plus, Quinoa oferă cei opt aminoacizi esențiali pentru adulți, ceea ce nu este cazul cerealelor precum orezul, porumbul, grâul care trebuie să fie cuplate cu leguminoase.
De asemenea, Quinoua asigură 9 grame de fier la 100 de grame. Deși este vorba despre fier mai puțin absorbit de organism decât cel din carne, acesta este util ca globulele roșii să lupte împotriva anemiei.
Quinoa, săracă în grăsimi
Pentru a-i promova absorbția, este suficient să consumăm, la aceeași masă, un aliment bogat în vitamina C, cum ar fi citricele, kiwi. Quinoa oferă, de asemenea, 6 g de fibre la 100 grame, ceea ce este mai mult ca în cazul orezului integral. De asemenea, Quinoua oferă o senzație rapidă de sațietate.
Quinoa este, de asemenea, săracă în grăsimi, conține doar 1,2 g la 100 g și este bogată în fibre. Acestea din urmă sunt utile în prevenirea bolilor de inimă, întrucât ajută la reglarea nivelului de colesterol, ajutând la eliminarea de grăsime din corp.
Quinoa furnizează energia necesară pe timp de iarnă
Cu 380 kcal la 100 g și 6,9 g carbohidrați, quinoa furnizează la fel de multă energie ca orezul sau pastele. Energia este utilă iarna pentru a reîncărca bateriile. De asemenea, quinoa are un indice glicemic scăzut: 35.
Nu în ultimul rând, Quinoa este bogată și în potasiu. Acesta oferă 740 mg la 100 de grame, ceea ce reprezintă mai mult de o treime din necesarul zilnic de acest mineral, care este vital pentru reglarea tensiunii arteriale.