Alimentul care topește kilogramele în plus. Nu poți să slăbești fără să-l consumi
Când vine vorba de dietele de slăbit, multă lume apelează la tot felul de rețete deosebite. Dar uită că anumite alimente sunt la îndemână, și sunt și simplu de gătit. Printre acestea se numără și alimentul carne, dar gătită la grătar. Recomandarea vine din partea unui binecunoscut medic nutriționist român.
Carne la grătar, metoda la îndemână de slăbit
O dietă sănătoasă și echilibrată include o varietate de alimente proteice, atât din surse animale, cât și din plante. La fel ca peștele, ouăle, nucile și fasolea, carnea și păsările sunt bogate în proteine și alți nutrienți importanți. Cu toate acestea, carnea roșie poate fi, de asemenea, o sursă de grăsimi saturate nesănătoase.
Același lucru este valabil și pentru păsările de curte, în funcție de modul în care le gătiți. Cu câteva trucuri și sfaturi simple, carnea și păsările de curte pot fi încă o parte a unei diete sănătoase care includ alimentele proteice preferate.
Deși este la îndemână, de puține ori cei care vor să slăbească, apelează la carnea la grătar, alegând alte rețete mai complicate și cu multe efecte colaterale negative pentru sănătate. Medicul Nutriționist, Mihaela Bilic recomandă celor care vor să scape de kilograme în plus, să apeleze la carnea la grătar, fcăând recomandarea într-o postare pe Facebook.
”Nu există cură de slăbire fără carne la grătar. Nu există început de an fără o cură de slăbire. Şi nu există cură de slăbire fără carne la grătar, produsul cel mai săţios şi mai eficient când vine vorba de „topirea” kilogramelor în plus. Deci carne să fie!”, a scris medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Facebook.
Nutriționiștii recomandă consumul cu măsură
Ghidurile dietetice recomandă ca majoritatea oamenilor să reducă grăsimile saturate. Acestea provin în principal din surse animale de hrană, cum ar fi carnea roșie și păsările de curte. Când mâncați carne și carne de pasăre, alegeți bucăți slabe. Includeți pește și fructe de mare în meniu mai des, cel puțin de două ori pe săptămână, în loc de carne și carne de pasăre.
Încercați să consumați mai multe mese pe bază de plante și luați în considerare consumul unei mese fără carne în fiecare săptămână. Amintiți-vă că leguminoasele, cum ar fi fasolea, lintea și mazărea, precum și nucile și semințele sunt, de asemenea, bogate în proteine.
Asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de carne și carne de pasăre dacă alegeți. Dar păstrați-vă sănătoși selectând bucăți slabe și folosind metode de gătit cu conținut scăzut de grăsimi.