Alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău. Este foarte consumat primăvara
Cercetătorii au descoperit care este alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău. Face parte din categoria celor mai consumate produse primăvara. În urma unor studii realizate de specialiștii de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite, s-a ajuns la concluzia că impactul condițiilor de mediu are o importanță majoră asupra stării plantelor.
Alimentul care poate să devină toxic pentru corpul tău
Un stil de viață sănătos înseamnă și un program alimentar echilibrat. Legumele reprezintă o parte importantă a unei diete sănătoase. Verdețurile, cum ar fi salata verde, spanacul, varza kale, varza simplă, oferă nutrienți care ajută organismul să se protejeze împotriva mai multor afecțiuni de sănătate.
În sezonul de primăvară, românii obișnuiesc să consume deseori salată verde. Ce mulți nu știu este că acest aliment este contaminat cu dăunători și poate deveni toxic pentru organismul uman. Spălatul frunzelor verzi nu înseamnă că toți potențialii dăunători au fost eliminați. Iată ce spun specialiștii!
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Statele Unite ale Americii (SUA) au efectuat noi studii, în urma cărora au arătat că, în realitate, salata verde nu este chiar atât de sănătoasă pe cât se crede. Însă nu doar ea reprezintă un aliment pus sub semnul întrebării.
„Sunt numeroase legume care au nevoie de mai multe resurse per calorie decât ne-am imagina. Salata verde, vinetele, țelina și castraveții sunt personajele negative în acest studiu, comparativ cu porcul sau carnea de pui”, a declarat Paul Fischbeck, profesor CMU și coautor al studiului amintit.
De ce salata nu e chiar atât de sănătoasă pe cât crezi
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au analizat impactul condițiilor de mediu asupra mai multor legume. La finalul studiilor, salata verde a fost încadrată pe lista celor mai periculoase legume pentru organismul uman. Totul, dintr-un motiv foarte simplu de înțeles: salata verde este cultivată, de cele mai multe ori, în soluri pline de substanțe chimice.
Pe lângă faptul că salata verde este cultivată în soluri pline de chimicale, este și stropită pe durata creșterii. La finalul procesului de cultivare, ajunge să fie de trei ori mai nocivă decât alte legume, pentru organismul uman, din cauza emisiilor de gaze cu efecte de seră, explică specialiștii.
Trebuie precizat că producătorii care au recolte mari de salată verde folosesc mult mai multe produse chimice decât cei care administrează culturi mai mici. Solurile, în astfel de cazuri, sunt epuizate de pesticide și îngrășăminte. Bineînțeles, toate se utilizează pentru susținerea dezvoltării legumei. În cele din urmă, toxinele ajung în organism, influențându-l în mod negativ.