Alimentul care combate astenia de primăvară. Ce trebuie să consumi în această perioadă

de: Ioana Bucur
14 03. 2023

Trecerea de la sezonul rece la cel cald are și unele efecte nedorite asupra organismului uman. Starea de oboseală și anxietatea sunt doar două dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă mulți în această perioadă a anului. Un medic a dezvăluit care este alimentul care combate astenia de primăvară.

Alimentul care combate astenia de primăvară. Recomandările unui medic

An de an, perioada de tranziție de la iarnă la primăvară aduce o serie de efecte nedorite asupra organismului uman, fenomenul afectând un număr tot mai mare de persoane.

Printre cele mai frecvente simptome ale asteniei de primăvară se numără lipsa de energie, apatia, senzația de slăbiciune sau anxietatea. Un medic atrage atenția asupra importanței pe care o are alimentația pentru a le combate.

Potrivit specialistului, din meniul zilnic, în această perioadă, nu trebuie să lipsească fructele și legumele, produsele bogate în vitaminele C și E, magneziu, fier și calciu.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te scapă de oboseală. Ce recomandă specialiștii

Alimentația, mișcarea și odihna, esențiale în această perioadă de tranziție

Un alt aliment care combate astenia de primăvară este banalul ou, ce conține triptofan – un aminoacid ce stimulează secreția de serotonină:

„Personal aș recomanda alimentele bogate în triptofan, aminoacid ce stimulează secreția de serotonină, cum ar fi ouăle (dar atenție la cantitate si proveniență) produsele lactate, peștele, cereale, alimente care conțin vitaminele C și E, magneziu, fier și calciu.

Prin urmare, cât mai multe fructe și legume. Nu trebuie să treacă o zi în această perioadă fară să consumăm o salată de sezon, pentru că e păcat de ce beneficii ne oferă mama natură”, a explicat medicul Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie la Spitalul Județean Galați, potrivit Adevărul.

Potrivit specialistului, la fel de importantă este și mișcarea. Activitatea fizică, punctează medicul, „reduce stresul, înjumătățește inflamația, eliberează hormoni ai stării de bine, diminuează riscurile cardio-vasculare”. Nici perioadele de odihnă nu trebuie neglijate, „somnul suficient cantitativ, dar mai ales calitativ, ne ajută să trecem mai ușor peste această perioadă”.

Te-ar putea interesa și: Alimentul pe care nu îl consuma Ana Aslan. Dieta anti-îmbătrânire pe care o avea