Alimentul banal pe care să nu îl pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Este ridicol”
Mihaela Bilic trage un semnal de alarmă. Celebrul nutriționist a dezvăluit care este alimentul pe care nu ar trebui să îl adaugi niciodată în salată, pentru că acoperă toate beneficiile acestui preparat. Specialistul atrage atenția asupra alimentației, mai ales celor care vor să slăbească.
Ce să nu pui niciodată în salată
Nutriționistul Mihaela Bilic vine în ajutorul celor care se confruntă cu kilogramele în plus și dezvăluie câteva recomandări importante în privința alimentelor cu multe grăsimi. Este vară, tot mai mulți oameni vor să slăbească, dar nu mulți știu să țină corect un regim.
Chiar dacă mulți consideră că dietele se bazează exclusiv pe consumul de salate, este important să fim atenți la ingrediente, deoarece acestea pot avea efectul opus din cauza numărului ridicat de calorii pe care îl conțin.
Potrivit medicului nutriționist, brânza nu este deloc destinată celor care țin diete, mai ales cea cumpărată din comerț, despre care nu știm exact ce conține. Este un aliment bogat în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune mai puțin potrivită pentru cei care doresc să slăbească sau să se mențină.
„Este ridicol de mică, mai ales pentru cei care spun: nu mai mănânc pâine, că pâinea îngrașă, și mănânc roșiile goale cu brânză. Când mă uit la pachetele de brânză trase în țiplă, la 500 de grame, mi se pare ridicol, iar ăla de 100 nici nu poți să-l tai în două, este o felie mai grosuță. Brânza este un fel de superlapte, nu putem să-l mâncăm decât dacă la masa respectivă punem roșii și poate o feliuță subțire de pâine și gata, dar ni s-a dus rația de 300-400 de calorii și pare că nu am mâncat mare lucru”, a spus Mihaela Bilic.
Alimentele potrivite pentru vară
Pepenele galben și roșu, căpșunile, zmeura, cireșele, piersicile și afinele sunt doar câteva dintre opțiunile bogate în vitamine, minerale și antioxidanți. Aceste fructe nu sunt decât delicioase, ci și contribuie la hidratarea corpului, fiind bogate în apă.
Castraveții, roșiile, ardeii, vinetele, dovleceii și spanacul sunt legume de sezon ideale pentru vară. Ele sunt surse excelente de fibre, vitamine și minerale.
Consumul de nuci și semințe în cantități moderate poate aduce multiple beneficii sănătății în timpul verii. Aceste alimente sunt surse excelente de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Adaugă-le în salate, smoothie-uri sau consumă-le ca gustare între mese.
Hidratarea este crucială în timpul verii, mai ales când temperaturile sunt ridicate. Asigură-te că bei suficientă apă pentru a evita deshidratarea. În plus față de apă, poți opta pentru băuturi naturale precum ceaiul verde, ceaiul de plante și infuziile reci de fructe pentru a te răcori și hidrata în mod corespunzător.