Alimentul banal care atrage norocul în casă. Nu trebuie să-ți lipsească din locuință
Suntem un popor care crede în superstiții și tradiții, iar majoritatea știu că există un aliment despre care se spune că atrage norocul în casă. Este un ingredient pe care mulți îl folosim pentru a da gust mai bun ceaiurilor, de exemplu.
Alimentul care aduce noroc
Pentru ca norocul să vină în casa ta, trebuie ca recipientul care conține acest aliment să fie plasat într-un loc special din casă. Acest aliment îl folosim frecvent la deserturi sau pentru a îndulci diverse băuturi, precum ceaiul sau laptele cald.
Cu toții avem în casă obiecte, plante sau diverse alimente despre care se spune că aduce norocul. Este cazul și acestui aliment, mierea, care are foarte multe proprietăți nutritive, dar și o puternică valoarea simbolică.
Mulți oameni spun că mierea este aducătoarea de noroc, însă pentru a te bucura de energiile bune pe care aceasta le aduce, trebuie să o depozitezi într-un loc special din casa ta. De regulă, borcanul cu miere îl găsim în bucătărie sau într-o debara.
Ei bine, pentru ca mierea să aducă norocul în casa ta, ea trebuie să stea mereu în mijlocul casei. Potrivit tradiției, toți membrii familiei se pot bucura în acest fel de efectul miraculos al acestui aliment.
Trebui să mai iei în considerare un singur lucru: pentru ca norocul să nu se transforme în ghinion, mierea trebuie să rămână mereu proaspătă și să nu se cristalizeze. Potrivit aceleiași tradiții, în momentul în care se formează aceste cristale în borcan, mierea devine sursă de energii negative.
Ce poți face dacă mierea s-a cristalizat
Dacă s-a cristalizat mierea nu trebuie să vă faceți griji. Înseamnă că produsul pe care îl aveți în casă este natural și de calitate. Desigur, asta dacă nu aveți mierea în casă pentru a aduce noroc, cristalizarea ei fiind un semn rău, cum am precizat anterior.
Pentru a readuce mierea în starea inițială, veți avea nevoie de un vas de apă pe care îl puneți pe foc. Peste acesta se pune o cârpă sau un prosop, apoi puneți borcanul cu mierea cristalizată și încălziți la foc mic până când apa va ajunge în punctul de fierbere.
Încălzind mierea, cristalele de zahăr se vor dizolva, iar mierea va deveni din nou lichidă. De asemenea, în timpul procesului se va crea o spumă albă la suprafață, pe care va trebui să o îndepărtați cu o lingură. Important de ținut minte este faptul că mierea se păstrează la temperatura camerei, nu la frigider.