Alimentul adorat de români pe care cardiologii îl evită. De ce nu e recomandat să-l consumi
Fără să știm, ne putem pune sănătatea în pericol. Potrivit cardiologilor, există un aliment care nu face bine inimii. Din acest motiv, acesta trebuie evitat sub orice formă. Ce efecte poate avea acesta supra sănătății noastre?
Ce aliment ar trebui să evităm cu orice preț?
Cardiologii nu privesc cu ochi buni un aliment foarte consumat de către români. Specialiștii sunt de părere că acest aliment poate cauza probleme cu inima. Mai mult, dacă ignori situația riști să te expui unei situații grave. Află despre ce aliment este vorbă?
Chiar dacă refuzăm să recunoaștem, suntem ceea ce mâncăm. De foarte multe ori, oamenii ajung la spital din cauza alimentației prea grase. Oamenii care nu pot renunța la dulciuri se pot confrunta problema kilogramelor în plus. Medicii ne recomandă să consumăm minim trei mese pe zi. Cea mai importantă masă este micul de jun. Și în cazul acestei mese, suntem sftuiți să încercăm să evităm produsele din patiserie sau slănina, fiindcă este bogată în grăsimi.
”Oricât de gustoasă este, ar trebui evitată cu orice preț”
Însă, avertismentele privind acest aliment nu se termină aici. Se pare că dacă consumăm slănină la micul de jun, ne putem expunem unui mare risc. Potrivit medicilor, pe lângă grăsimi, slănina are și un aport ridicat de sare și aditivi. Mai mult, slănina face parte din categoria cărnii roșii, care poate provoca o afecțiune extrem de gravă, cancerul.
”Mulți oameni se află într-o criză incredibilă de timp dimineața și, de obicei, caută alimente confortabile, cum ar fi produse de patiserie, cereale procesate pentru micul dejun și batoane care conțin la fel de mult zahăr ca bomboanele (…)
Lucrul numărul 1 pe care l-aș evita este slănina. Este încărcată cu sare și o varietate de aditivi. … Pe lângă faptul că este o carne roșie procesată asociată cu riscul de cancer, există, evident, și riscul de boli de inimă. Deci, oricât de gustoasă este, ar trebui evitată cu orice preț.”, a declarat dr. Andrew Freeman, de la National Jewish Health din Dever, potrivit TODAY.com.
De cealaltă parte, dr. Susan Cheng, profesor de cardiologie și director de cercetare în domeniul sănătății publice la Institutul de Inimă Smidt, Cedars-Dinai, din Los Angeles, susține că slănina nu reprezintă un pericol, atâta timp cât aceasta este consumată în cantități moderate.
”Aproape că mă doare să spun asta în calitate de cardiolog”, a adăugat și dr. Susan Cheng.
Un aliment care nu este recomandat de către medici sunt și ouălele. Acestea ne pot crea probleme cu colesterolul. Și în cazul acestui aliment, trebuie să fim atenți la cantitate.
Citește și: Alimentul magic care luptă împotriva oboselii. Vei fi mai odihnit, ajută și inima