Este nelipsit din meniul zilnic al celor mai mulți oameni, considerat un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, dar pe care ar trebui, de fapt, să îl evităm. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți și apreciați medici de la noi din țară, a dezvăluit care este alimentul adorat de români care este nociv pentru creier.
Un produs consumat la scară largă, nelipsit din cele mai multe preparate și chiar și băuturi, este, de fapt, un mare inamic al sistemului nervos.
Invitat la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai cunoscuți medici de la noi in țară, a vorbit despre acest pericol ce nu lipsește din meniul zilnic al celor mai mulți români: zahărul.
Potrivit medicului, zahărul ar trebui eliminat complet din alimentație, în special cel rafinat.
„Nucile, semințele de dovleac, toate legumele, fructele (afine, mure) – toată compoziția lor se duce direct în creier.
De zahăr, trebuie să uităm, să nu-l consumăm. Facem tot ce este posibil să nu-l consumăm, mai ales zahărul rafinat.
Ne luăm zahărul din amidon, din pâine, din fructe, din miere, dar nu zahărul acesta rafinat, care este un dușman al creierului.
Miere putem să mâncăm din când în când”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
Te-ar putea interesa și: Ce să nu mai mănânci niciodată după ce te trezești. Medicul Vlad Ciurea a făcut anunțul
Specialistul a făcut și alte recomandări. Acesta a punctat că nu trebuie să sărim niciodată peste micul dejun. Cu toate astea, prima masă a zilei nu ar trebui savurată chiar imediat după ce ne trezim. Medicul a explicat că organismul trebuie întâi pregătit, putem face asta prin consumul de lichide, mișcare și, nu în ultimul rând, gândire.
„Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide.
După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.
Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu.
Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte.
Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea.
Te-ar putea interesa și: Băutura care se consumă în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. Sfatul dat de dr. Vlad Ciurea, uită de cafea!