Alimentele sănătoase care sunt bogate în carbohidrați. Sfaturile nutriționiștilor

de: Bișinicu Andreea
04 05. 2022

Dacă ai ținut vreodată o dietă sau ai adoptat un anumit regim alimentar, atunci când știi că specialiștii recomandă să consumăm cât mai multe alimente sănătoase, slabe din punct de vedere caloric și care să nu pice greu la stomac. Cu toate acestea, iată o listă cu top 3 carbohidrați care pot fi consumați cu moderație.

Ce alimente bogate în carbohidrați sunt benefice pentru organism

Cartofi

Fiind un aliment de bază în multe culturi, cu siguranță, cartofii sunt printre alimentele preferate ale românilor. Fie că alegi să-i prepari la cuptor, prăjiți sau în salată orientală sau de bouef, acești carbohidrați sunt recomandați în meniul de zi cu zi, dacă sunt consumați în cantități moderate.

De asemenea, cartofii au mult potasiu, vitamina C și sunt o sursă consistentă de fibre. De asemenea, cartofii pot fi depozitați într-un loc rece și umbros, în pivniță sau cămară.

Leguminoase

Pe locul 2 în topul celor mai sănătoși carbohidrați se află leguminoasele. Acestea conțin minerale, fibre și pot fi recomandate în orice dietă.

Leguminoasele, de asemenea, conțin zaharuri complexe și reprezintă o sursă de micronutrienți esentiali, precum fier și zinc.

Leguminoasele sunt ideale pentru orice tip de dietă și pot fi consumate de către orice persoană, indiferent de vârstă. Specialiștii te sfătuiesc să le gătești

Pseudocereale

Puțină lume știe faptul că pseudocerealele sunt recomandate în regimurile alimentare și au multe beneficii asupra organismului. Aici vorbim despre hrișcă și quinoa.

Potrivit tiptar.ro, quinoa conține multe substanțe nutritive precum proteine, grăsimi nesaturate sau carbohidrați. A devenit unul dintre cele mai solicitate superalimente în ultimii ani și este recomandat în toate dietele posibile.

Hrișca este originar de pe continentul asiatic și are un indice glicemic scăzut, motiv pentru specialiștii îl recomandă persoanelor care nu tolerează zahărul și glutenul.

De asemenea, hrișca este bogată în fibre și minerale necesare organismului, pentru buna funcționare a acestuia. Printre substanțele nutritive pe care le oferă sunt importante substanțe antioxidante, care ajută la prevenirea bolilor vasculare.

Desigur, înainte să o gătești, sfatul experților în arta culinară este să înmoi hrișca preț de câteva ore, în caz contrar, toate efectele sale vor fi neutralizate de antinutrienți.