Alimentele periculoase care ‘rup’ ficatul. Românii le consumă zilnic deși sunt extrem de nocive pentru organism
Care sunt alimentele care sunt extrem de dăunătoare ficatului? Românii sunt cei mai predispuși la îmbolnăvirea acestui ficat din cauza poftelor lor și a educației alimentare inexistente.
Alimente dăunătoare ficatului
Deja ne-am obișnuit cu toții că tot ce este mai bun și mai frumos se află într-o singură categorie – a fructului interzis. Din păcate, românii sunt unii dintre cei mai predispuși bolilor de ficat din cauza a ceea ce mănâncă. Mulți nu au timp să stea la masă și să mănânce pe îndelete pentru că locul/locurile de muncă nu le permit asta ori au ajuns să-și facă poftele la fast-food considerând astfel că varianta rapidă este și una bună. Din păcate, obiceiurile se extind spre viața de acasă, în sânul familiei. Alimentația are un rol extrem de important pentru sănătate, iar neglijența poate duce la boli grave.
Toate substanțele care ajung în corp sunt „flitrate” prin ficat, acesta fiind unul din organele de care trebuie ca fiecare să avem o grijă aparte. Consumul excesiv de alimente grase poate duce la dezvoltarea steatozei hepatice. Este sugerat să renunți la prăjeli, cel puțin în cantități mari, alimentele fast-food, carnea roșie, uleiuri de palmier și de cocos, dulciurile, semipreparatele, produsele de paticerie, alcoolul, tot felul de snacks-uri sau chiar și la simplele mezeluri pe care le consideri sănătoase.
Afecțiuni ale ficatului
Dereglarea sistemului imunitar – Anumite boli autoimune (afectiuni in care sistemul imunitar ataca necontrolat anumite parti ale corpului/organe) pot afecta ficatul: Hepatita Autiomuna, Ciroza Biliara Primara, Colangita Primara Scleroasa.
Factorul ereditar – o gena care functioneaza anormal, mostenita de la unul sau de la ambii parinti poate produce substante periculoase care se vor depozita in ficat, cauzand in cele din urma distrugerea acestuia. Printre afectiunile ereditare ale ficatului amintim: Boala Wilson, Hemocromatoza, Hiperoxaluria. (Sursa: dentirad.ro)