Alimentele perfecte pentru toamnă. Trebuie să le consumi, nu îngrașă deloc
Toamna aduce o serie de schimbări în organismul uman, motiv pentru care este foarte important să avem grijă la ce mâncăm. Iată care sunt alimentele recomandate de nutriționiști pentru această perioadă rece. În plus, nici nu îngrașă, putând fi consumate oricând, fără teamă că vei acumula câteva kilograme.
Alimente pe care să le consumi toamna
Anotimpul rece este sezonul virozelor, așa că medicii ne sfătuiesc să ne creștem imunitatea printr-o alimentație sănătoasă. Pe lângă ceaiuri, vitamine și calciu, nutriționiștii mai recomandă anumite legume verzi și roșii, care sunt nemaipomenite în rețete specifice toamnei.
Odată cu instalarea frigului, doctorii susțin că este foarte important să ne hrănim corespunzător cu fructe și legume bogate în vitamine și minerale. Cum toamna abundă în tot felul de daruri ale naturii, iar tarabele sunt pline, iată ce mix de salate poți face. În felul acesta îți vei crește imunitatea, fără să iei în greutate.
Varză
Include în dieta ta zilnică varza, deoarece aduce un aport considerabil sănătății. Poate că nu este cea mai atrăgătoare legumă, dar compensează prin calitățile sale nutriționale pentru întărirea sistemului imunitar și îmbunătățirea digestiei.
Această legumă vine în diferite culori, forme și dimensiuni pe care le poți folosi la supe, salate, sandvișuri și multe altele. Pentru o sănătate de fier, mănâncă varză crudă.
Ciuperci
Acestea sunt cunoscute pe scară largă pentru gustul lor minunat și beneficiile uimitoare pentru sănătate. Ambalate cu o mulțime de vitamine și minerale esențiale, ciupercile reprezintă o completare excelentă a meniului tău, adăugând savoare multor rețete diferite.
Ciupercile ajută la creșterea imunității și previn cancerul de sân și de colon, fiind și motivul pentru care medicii ne recomandă să introducem urgent acest aliment în dieta noastră.
Conopidă
Această legumă contribuie la sănătatea pielii și a părului. În plus, conopida previne dezvoltarea numeroaselor afecțiuni, poate ajuta la controlul greutății și chiar ameliora unele probleme respiratorii. O altă calitate a sa este că întărește sistemul osos.
Sfeclă roșie
Sfecla roșie este bogată în vitamina B, magneziu, potasiu, dar și vitamina C (cunoscută pentru întărirea imunității, mai ales în anotimpul rece). Sucul de sfeclă conține vitamine și este indicat de medicii nutriționiști. Potrivit medicului Sarah Thomsen Ferreira, „sfecla este unică datorită beneficiilor sale pentru sănătatea cardiovasculară”. Grație unei combinații de compuși, această legumă este capabilă să îmbunătățească fluxul sanguin, sănătatea arterelor, să susțină un nivel mai scăzut de homocisteină și să reducă colesterolul rău.