10 iul. 2022 | 08:46

Alimentele perfecte împotriva mahmurelii. Vei fi din nou energic de dimineață

Sănătate
Alimentele perfecte împotriva mahmurelii. Vei fi din nou energic de dimineață
Cum scapi de mahmureală. Lista alimentelor pe care trebuie să le consumi dacă vrei să te simți în formă a doua zi.

Întotdeauna este distractiv să fii sufletul petrecerii. Însă consecințele de a doua zi dimineața te fac să te simți groaznic. Nu îți ia prea mult timp să realizezi că, de fapt, ai făcut o greșeală când ai băut acel pahar de alcool în plus. Deși nu există o pastilă magică împotriva mahmurelii, câteva alimente îți pot ameliora simptomele de după petrecere. Iată cum scapi de mahmurelă, după o noapte de băutură!

Cum scapi de mahmureală

Află cum scapi de mahmureală. Ouăle sunt foarte recomandate după o seară de petrecere dintr-un motiv foarte simplu. Sunt pline de vitamina B12, care te poate energiza, și de aminoacizi, cum ar fi cisteina și taurina. La fel ca sifonul, cisteina ajută la eliminarea acetaldehidei din corpul tău. Aceasta este substanța chimică care îți provoacă acea stare de „agonie”, după ce ficatul tău a procesat băutură, potrivit specialiștilor din domeniu. Taurina stimulează, de asemenea, funcția ficatului și poate ajuta la protejarea lui.

Alimentați-vă cu energizantele de potasiu. Întotdeauna! Bananele, avocado, curmalele și legumele cu frunze verzi, precum spanacul, conțin potasiu. Acesta este un electrolit important, adesea epuizat după o noapte în care ați băut.

Dacă simțiți la nivel de intestine o foarte mare agitație, beți un ceai de plante. Recomandat este să vă faceți ceai de ghimbir, dar puteți opta și pentru mentă. Acestea calmează stomacul și pot atenua nevoia de a vomita.

Băutura care te poate ajută să te simți în formă

În altă ordine de idei, un studiu publicat în anul 2016 a arătat că sucul de mere diluat ar putea să fie eficient împotriva mahmurelii. Mai degrabă decât o băutură cu electroliți pentru tratarea deshidratării.

Contrar credinței populare, nu este recomandat ca după o noapte de băutură să mâncați o masă bogată și grasă. Ar fi una dintre cele mai proaste remedii pentru mahmureală, dacă ai băut prea mult. În realitate, alimentele prăjite pot irita foarte mult stomacul. În schimb, dacă mâncați o pizza sau un burger înainte de a consuma băutură, acestea pot ajuta la încetinerea absorbției alcoolului în fluxul sanguin. Acest lucru ar putea să vă diminueze mahmureala de dimineață.

Mai mult, o masă sățioasă ar putea să vă ajute să beți mai puțin. Renunțați, însă, la băuturile cu acid după ce ați băut alcool. Acidul din citrice, cum ar fi portocala și grapefruit, pot irita stomacul deja sensibil.

Dacă vreți să consumați lichide, cel mai recomandat este să mâncați un bol de supă de pui. Poate că nu este cea mai convențională mâncare pentru mahmureală, dar o porție de tăiței ar putea ajuta la refacerea nivelului de sodiu din organism, potrivit specialiștilor.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Capital.ro
Pericolul din vopseaua de ouă. Ce conține și cât de mult ne poate afecta sănătatea
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro