Alimentele pe care trebuie să le mănânci când stai la soare. Visul româncelor devine realitate acum. Ce tare!
Vrei să te bucuri de un bronz rezistent, pe care să îl obții, însă, rapid și într-un mod sănătos? Ei bine, trebuie să știi că secretul constă în alimentație. Poate că nu te-ai gândit la acest lucru până acum, dar există o listă de alimente care îți garantează un bronz frumos și de durată.
Ce trebuie să știi despre un bronz rapid și de durată
Vremea încă este călduroasă, cu raze de soare din belșug, ceea ce înseamnă că mai ai șanse pentru a obține un bronz frumos. În general, doamnele și domnișoarele așteaptă cu nerăbdare sezonul estival pentru a se bucura de o piele mai închisă la culoare. Chiar dacă acest lucru se poate realiza cu ușurință după o expunere de câteva zeci de minute la solarul din saloanele de profil, dacă luăm în considerare factorul sănătate, care este de o importanță covârșitoare, atunci ar fi bine să optăm pentru metode simple și care nu afectează pielea într-un mod negativ.
Astfel, dacă vrei să te bucuri de o culoare frumoasă a pielii, specialiștii îți recomandă să introduci în dieta ta zilnică anumite alimente, care te vor ajuta să ai parte de rezulatatele dorite. Organismul nostru are nevoie de antioxidanți, pe care îi puteam obține din alimente.
Specialiștii au întocmit o listă de alimente care contribuie la pigmentarea pielii, iar, dacă vrei să te bronzezi mai repede și într-o manieră sănătoasă, include-le în meniul zilnic cu două sau trei săptămâni înainte de a pleca în vacanță. Nu ezita să le consumi și pe parcursul zilelor de concediu.
Ce alimente trebuie să consumi pentru o culoare frumoasă a pielii
1. Morcovii. Aceștia sunt recunoscuți pentru conținutul mare de betacaroten, o substanță care se regăsește și în produsele autobronzante, menite să închidă culoarea pielii. Nutriționiștii recomandă să consumi morcovi cruzi ca gustare între mese, iar rezultatele vor veni garantat.
2. Caisele. Aceste fructe nu trebuie să lipsească de pe masa ta dacă îți dorești un bronz frumos și rapid. Caisele, ca și morcovii, sunt bogate în betacaroten, care activează producția de melanină, pigmentul care dă culoare pielii.
3. Roșiile și ardeiul gras. Înainte de a pleca în vacanță, include aceste legume pe lista ta de alimente pe care le consumi zilnic. Acestea conțin betacaroten în cantități importante, deci nu ezita să le consumi, mai ales pentru că sunt gustoase și versatile, putând fi integrate foarte ușor în preparate pe gustul tău.
Trebuie să știi că cele mai importante surse alimentare de betacaroten sunt legumele și fructele de culoare verde, galbenă și portocalie, ca de exemplu: morcovii, spanacul, salata verde, roșiile, broccoli, pepenele galben, dovleacul, cartoful dulce, mango.