Alimentele pe care trebuie să le consumi pe caniculă. Te ajută să îți răcorești corpul

Alimentele pe care trebuie să le consumi pe caniculă. Te ajută să îți răcorești corpul
Ce alimente trebuie să consumi pentru a te lupta cu temperaturile ridicate

Canicula ne face probleme de zile mari, așa că este nevoie ca alimentația să se schimbe total pentru a face față temperaturilor ridicate. Nu mulți români știu aceste secrete, dar te vor ajuta să îți răcorești corpul toată vara!

Ce alimente trebuie consumate vara. Regulile de aur

Senzația de cald sau de rece din organism vine de la alimentele consumate. Este important să alegem produse cu o acțiune calmantă pentru a suporta mai ușor temperaturile ridicate.

Vara tindem să consumăm lichide cât mai reci și alimente grele, mai ales pentru că, în concediu, mulți români uită de reguli și mănâncă orice își doresc, fără a ține cont de problemele aduse de kilograme sau de caniculă.

Hainele deschise la culoare și dușurile reci nu ne salvează de fiecare dată, ci totul vine de la o alimentație potrivită. Frigiderul trebuie să fie plin de anumite alimente ce luptă cu temperaturile ridicate și fac ca vara să fie mult mai plăcută.

Secretele s-au aflat. Cum poți să te lupți cu temperaturile ridicate

Totuși, ce alimente te ajută să îți răcorești corpul pe caniculă? În cazul în care îți dorești să ai parte de o masă ușoară, alege să consumi fructe de sezon, în special pepene. Efectul său este uluitor și o să te hidratezi imediat!

Apoi, alege să consumi zarzavaturi cu frunze verzi, cum ar fi salata verde, varza și spanacul. Aceste legume te ajută să lupți împotriva temperaturilor ridicate, dar și kilogramelor în plus ce își vor da mari bătăi la plajă, în zilele de concediu.

Nu trebuie să uiți de legumele ce au un conținut scăzut de amidon. Poți să mănânci conopidă, broccoli, dovlecei, castraveți, ciuperci și fasole verde sau galbenă. Mesele tale o să fie delicioase dacă alegi să mănânci ușor, fără a opta pentru alimente grele.

Alimentele ce îți vor face viața mai ușoară. Sunt delicioase!

În cazul în care îți dorești să adaugi puțină savoare în felurile de mâncare potrivite pentru vară, adaugă busuioc, pătrunjel sau lămâie. Aceste ingrediente sunt răcoroase și oferă un gust excepțional ori de câte ori te gândești să gătești.

Evită să consumi produse iuți pentru că acestea nu sunt recomandate în momentul în care canicula se instalează. Este important să respecți anumite reguli de alimentație în fiecare sezon pentru a avea un stil de viață cât se poate de sănătos.

De asemenea, încearcă să te hidratezi și să bei multe lichide pentru ca organismul tău să nu fie nevoit să înfrunte anumite provocări aduse de temperaturile ridicate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI