Alimentele pe care să nu le mai consumi dacă vrei să slăbești. Explicațiile nutriționiștilor
Multe doamne și domnișoare încearcă să aibă un stil de viață echilibrat și să își mențină silueta după ce ajung la numărul de kilograme dorite. Sportul și alimentația trebuie să facă o echipă bună atunci când te decizi să îți schimbi imaginea sau să lucrezi la corpul tău. Există anumite alimente pe care trebuie să le elimini din dieta ta zilnică dacă îți dorești să slăbești. Nutriționiștii vin cu mai multe explicații în sensul acesta!
Ce alimente nu trebuie să consumi când ești la dietă: sfatul nutriționiștilor
Există multe remedii pentru a pierde în greutate. Mulți nutriționiști sau sportivi de performanță și-au împărtășit părerile în mediul online cu oamenii în această direcție.
Desigur că fiecare corp are o rețetă anume pe care o poate urma. Multe dintre diete pot să devină foarte periculoase pentru câțiva oameni. Specialiștii amintesc de faptul că nu există diete miraculoase, ci doar este vorba despre perseverență, disciplină și alegeri echilibrate.
Există totuși alimente care ne-ar putea afecta sănătatea și greutatea în timp. Acestea trebuie să fie evitate de toată lumea. Este vorba despre: produsele de patiserie, băuturile răcoritoare, băuturile alcoolice, sucurile ambalate și alte produse industrializate care cresc kilogramele și cresc riscul de apariție de boli grave.
Trebuie să renunți la asta
Dacă renunți la zahăr, poți să pierzi până la 5 kilograme într-o lună fără efort. Consumul de zahăr în exces poate cauza: probleme hormonale, schimbări de dispoziție, dureri de cap, probleme de somn, oboseală și dificultăți în a pierde în greutate.
Cercetătorii de la Universitatea Stanford susțin că zahărul poate provoca de până la opt ori mai multă dependență decât unele droguri.
De asemenea, nu mai puțin de 80% din alimente conțin zaharuri adăugate sub formă de lactoză, dextroză, fructoză, glucoză sau zaharoză. Cantitatea zilnică de zahăr recomandată este puțin peste 25 de grame (aproximativ 6 linguri mici), pentru femei și 36 de grame (9 lingurițe) pentru bărbați.
Cum să îl reduci din dietă?
1. Băuturile răcoritoare: băuturile îndulcite cu zahăr sunt îngrozitoare.
2. Sucurile de fructe: s-ar putea să fiţi surprinşi, însă sucurile de fructe conţin aceeaşi cantitate de zahăr ca şi băuturile răcoritoare!
3. Bomboanele şi dulciurile: ar trebui să limitaţi consumul de dulciuri.
4. Produsele de patiserie: prăjituri, fursecuri etc. Acestea tind să conţină foarte mult zahăr şi carbohidraţi rafinaţi.
5. Conservele de fructe în sirop: alegeţi fructe proaspete în locul compoturilor.
6. Alimentele cu conţinut scăzut de grăsime sau cele pentru dietă: alimentele cărora li s-a scos grăsimea din ele au deseori prea mult zahăr.
7. Fructele uscate: evitaţi-le cât de mult puteţi.