Alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Se strică imediat

de: Ioana Bucur
14 06. 2023

Un expert în alimentație a dezvăluit care sunt alimentele pe care nu ar trebui să le lași în frigider mai mult de 24 de ore. Aceste două produse se strică imediat și nu ar mai trebui consumate, chiar dacă nu observăm niciun semn că s-au alterat.

Care sunt alimentele pe care să nu le lași în frigider mai mult de 24 de ore

În condițiile în care, de multe ori, ajungem să gătim, să cumpărăm sau să comandăm mai multă mâncare decât putem consuma la o masă, păstrăm resturile în frigider.

Astfel, putem să savurăm produsele chiar și la câteva zile după ce sunt preparate, evitând astfel risipa alimentară. Este un obicei util, dar care nu este recomandat în orice situație. Există două alimente care nu ar trebui să fie consumate dacă stau de 24 de ore în frigider.

Un expert în alimentație a tras un semnal de alarmă, aducând la lumină o greșeală pe care o fac foarte multe persoane și care poate provoca probleme de sănătate.

Potrivit specialistului, „orezul și pastele nu trebuie păstrate mai mult de 24 de ore la frigider”. Cu toate astea, știm prea bine că, de cele mai multe ori, le savurăm și la câteva zile după ce le preparăm.

Te-ar putea interesa și: Alimentele pe care să nu le arunci în chiuvetă niciodată. Așa se înfundă, toți românii fac greșeala asta

Ce spun specialiștii

Chiar dacă nu dau semne că sunt alterate, aceste două alimente nu ar mai trebui consumate a doua zi. Orezul și pastele sunt cele bune exemple ale zicalei aparențele înșală. Potrivit profesioniștilor în nutriție, orezul conține „spori de Bacillus cereus, o bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate”.

„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.

Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm orezul și pastele în ziua în care au fost preparate”, a explicat Beatriz Robles, tehnolog alimentar.

Te-ar putea interesa și: Alimentele care te ajută să dormi mai bine. Românii le consumă destul de rar