Alimentele pe care româncele nu știau că le pot congela, de fapt. Ce se întâmplă dacă bagi făina la rece

de: Dumitrache Diana
30 08. 2020

Congelarea este cea mai uşoară metodă de a păstra mâncarea proaspătă, dar fără a distruge substanţele nutritive. Iată câteva dintre alimentele pe care româncele nu știau că le pot congela, de fapt.

Alimentele despre care nu ştiai că le poţi congela

Gospodinele pun la congelator zarzavat, legume tocate, fructe pentru prăjituri şi multe altele. Dar sunt multe alimente despre care habar nu aveai că se pot menţine proaspete săptămâni întregi dacă le pui la rece. Printre acestea se numără făina. Deşi nu ai fi crezut vreodată că acest lucru este posibil, specialiştii recomandă depozitarea ei în spaţii reci, şi nu în cămară. Se pare că procedeul de congelare permite o mai bună păstrare a nutrienților și o feresc de infestarea cu dăunători.

Nucile se păstrează şi ele cel mai bine în congelator. Motivul? Acestea au un conţinut ridicat de uleiuri şi pot râncezi repede. Pentru a scăpa de gustul amar al nucilor, pune cantităţi mici în punguţe şi bagă-le la rece, scriu cei de la Biocorner.ro. Bananele prea coapte ajung, de cele mai multe ori, în coşul de gunoi. Mare păcat pentru că ele se pot transforma într-o îngheţată delicioasă. Tot ce ai de făcut este să le tai bucăţi şi să le dai la rece pentru 24 de ore. Apoi, le pui într-un blender alături de smântână şi gata! Ai parte de un desert sănătos şi gustos.

Dacă vrei să te bucuri de porumb fiert tot timpul anului, aceasta este cea mai simplă soluţie. Pune-l cu tot cu frunze şi mătasea în pungi şi dă-l la rece!

Alimentele pe care româncele nu știau că le pot congela, de fapt. Ce se întâmplă dacă bagi făina la rece

Congelatorul, cea mai bună variantă pentru a nu mai arunca mâncarea la gunoi

Ouăle crude pot fi şi ele păstrate cu încredere în congelator. Acestea trebuie sparte, amestecate bine şi puse în caserole sau pungi. Când ai nevoie de ele pentru omletă sau clătite, doar le laşi la dezgheţat. Simplu, nu-i aşa? Aşadar, în loc să le arunci, le poţi folosi cu încredere chiar şi după trei luni de la congelare.

Dacă ai făcut prea mult orez şi nu îl mai consumă nimeni, cea mai uşoară variantă este să îl îngheţi. Asigură-te că îl pui într-un recipient etanş şi asta-i tot.