Alimentele pe care nutriționiștii nu le cumpără, niciodată. Când le văd la raft, le ocolesc

de: Anițoiu Ana
31 03. 2021

Când oamenii vor realiza că majoritatea problemelor de sănătate pleacă de la ce beau și ce mănâncă? E o diferență imensă între ceea ce credem că mâncăm și ceea ce cumpărăm de fapt din raft. Puii fericiți în ferme de casă sau vacile care zburdă pe câmpii din reclame sunt doar în reclame. În realitate, necuvântătoarele cresc și sunt hrănite, mare parte dintre ele, necorespunzător. Dar pe lista de cumpărături se află nu numai carnea procesată, ci și ketchup, pâine sau dulciuri. Surprinzător este clasamentul nutriționiștilor, care nu ar recomanda nici produsele „cu conținut scăzut de grăsimi” sau „fără zahăr”.

Alimentele pe care nutriționiștii nu le cumpără de pe raft

Sunt asociate cu un stil de viață sănătos și vândute ca o gustare bună pentru cei care doresc să slăbească, însă nutriționiștii le consideră nepotrivite, ba chiar dăunătoare dacă sunt consumate în exces. Toate batoanele de cereale conțin o cantitate mare de zahăr, sare și grăsimi și sunt slabe diferențele între bomboane și ele.

Pâinea integrală, de pildă, este făcută din boabe mărunțite fin, ceea ce îi oferă culoarea maro. Este considerată unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pâine fiindcă este bogată în fibre și ne oferă senzația de sațietate. Nutriționiștii însă susțin că pâinea integrală cumpărate din magazin este bogată în conservanți, sare și zaharuri. Pâinea de casă este o variantă mult mai bună și sănătoasă.

”Fără zahăr”, dar cu o mulțime de amelioratori și substanțe chimice artificiale 

Nici produsele pe eticheta cărora este menționat „cu conținut scăzut de grăsimi” sau „fără zahăr” nu sunt prea departe de pâinea întegrală. Ele, în realitate, sunt lipsite de gust, astfel că producătorii adaugă o mulțime de amelioratori și substanțe chimice artificiale pentru a le da savoare. Astfel, acestea nu doar că sabotează dietele de slăbit, ci și sănătatea.

Laptele de soia, de asemenea. Celebra actriţă Blake Lively a spus că a reuşit să slăbească după naşteri după ce a exclus din meniu alimente cu gluten şi soia. Oamenii de știință explică faptul că boabele de soia conțin izoflavone, care acționează ca hormon feminin estrogen. Pentru femei, nivelul excesiv de estrogen poate duce la creşterea în greutate. În plus, laptele de soia poate favoriza declanşarea unor dezechilibre hormonale.