Alimentele pe care nu trebuie să le mănânci la all-inclusive. Secretul lor pe care nu ți-l spune nimeni
Toată lumea vrea un sejur all-inclusive, atunci când se uită după rezervarea la hotel. Conceptul este unul popular printre români, deoarece include mese regulate în cadrul aceluiași hotel, fără să stea cu gândul că trebuie să caute de mâncare prin stațiune. Totuși, ceea ce mulți nu știu despre meniul „cu de toate” este că unele alimente nu trebuie mâncate deloc! Ascund un secret pe care nimeni nu-l spune. Iată despre ce este vorba.
Mare atenție la meniul all-inclusive
Stațiunea all-inclusive are cel puțin trei mese pe zi și băuturi răcoritoare (plus unele alcoolice). Datorită acestor avantaje, românii preferă un astfel de concept care să le ofere totul, în speță mâncare bună și multă, dacă se poate. Deși totul sună frumos, există și unele dezavantaje legate de alimentele servite zilnic la all-inclusive. Ca să nu fie risipa foarte mare, mulți hotelieri decid să refolosească mâncarea rămasă de pe o zi pe alta, de cele mai multe ori.
Alimente de care nu trebuie să te atingi
La un sejur all-inclusive, trebuie să acorzi mare atenție fripturii. Știi sigur că nu ești în pericol alegând o carne făcută la tavă sau grătar, nu în sos, este recomandarea unui fost bucătar de pe litoral. Carnea rămasă se spală, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă.
Sărmăluțele și chiftelele nu sunt recomandate
Pe lângă friptura cu sos, la fel de bine trebuie să te ferești de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De cele mai multe ori, carnea din aceste produse provine de la cea rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată, potrivit spuselor fostului chef.
„Dacă vreţi să mâncaţi o friptură, alegeţi una făcută la tavă sau grătar, nu una cu sos. În fiecare zi rămâne multă mâncare care nu se aruncă. De exemplu, dacă la cină a fost friptură la tavă şi nu s-a comsumat toată, a doua zi la prânz carnea se refoloseşte. Se spală carnea, după care i se face un sos proaspăt şi se pune din nou la masă. Nu spun că este stricată, dar nu mai este la fel de proaspătă.
La fel, trebuie să vă feriţi de tocătură gen chiftele, musaca sau sarmale. De multe ori, carnea din aceste produse provine din carne rămasă de la masa precedentă, care este tocată şi condimentată. La musaca, de exemplu, se folosesc cartofii care nu s-au consumat cu o zi înainte. În ceea ce priveşte peştele, de multe ori nu se serveşte ce scrie. De exemplu, în loc de şalău, se foloseşte pangasius, un peşte foarte ieftin, care este tot alb la culoare. De cele mai multe ori, se face pane pentru ca oamenii să nu facă diferenţa”, a dezvăluit un fost bucătar de pe litoral, citat de Adevarul.
Ce secrete ascunde banala salată servită la hotel
Dacă îți place salata, optează pentru una clasică, peste care să pui ulei şi oţet, şi nu cu maioneză sau alte sosuri. Aceste topping-uri pot masca faptul că nu mai sunt la fel de proaspete.
„Legumele rămase de exemplu la micul dejun nu se aruncă. La fel şi mezelurile, în special şunca. Nici ouăle fierte sau brânza nu sunt aruncate. Toate sunt tăiate bucăţele şi la prânz sau cină sunt servite pe post de salată cu maioneză sau ale sosuri, care maschează faptul că nu mai sunt la fel de proaspete. Trebuie să vă feriţi de astfel de preparate deoarece ingredintele au fost deja servite şi au stat pe masă două ore înainte să fie introduse în salată”, a mai spus bucătarul.