Alimentele pe care medicii celebri le evită. Specialiştii, despre motivele pentru care nu trebuie să le consumi

Alimentele pe care medicii celebri le evită. Specialiştii, despre motivele pentru care nu trebuie să le consumi
Alimentele pe care medicii celebri le evita. Specialistii, despre motivele pentru care nu trebuie sa le consumi

Cu toții încercăm să adoptăm un regim alimentar cât mai bogat în proteine și slab în calorii, pentru a putea avea un stil de viață sănătos. Un reputat medic cardiolog de peste Ocean spune care sunt alimentele pe care trebuie să le evităm, pentru a avea o inimă sănătoasă.

Care sunt alimentele ce trebuie evitate din regimul nostru zilnic

Se spune că „tot ce este gustos este și nesănătos” și, deși există câteva excepții notabile, majoritatea ar fi de acord cu această sintagmă. Cu toate acestea, specialiștii în cardiologie din Statele Unite ale Americii oferă anumite detalii și sfaturi despre alimentele ce ar trebui evitate, în regimul nostru alimentar zilnic.

Într-un interviu acordat publicației Insider, medicul cardiolog Harmony Reynolds, specialist la NYU Langone, unul dintre cele mai importante centre medicale academice din SUA, a declarat că nu există niciodată un singur răspuns corect, în ceea ce privește nutriția corectă.

„Avem nevoie de o știință a nutriției mult mai corect condusă. O mulțime de recomandări pe care le facem se bazează pe dovezi limitate, ceea ce lasă pacienților impresia că ne răzgândim des”, a mărturisit specialistul.

Cu toate acestea, există anumite alimente pe care medicul încearcă să le consume cât mai rar, precum chipsurile din cartofi, uleiurile vegetale, margarina, uleiul de cocos.

Specialistul evită consumul de margarină și ulei vegetal, după ce studiile observaționale au sugerat că persoanele care consumă în exces aceste alimente pot dezvolta anumite probleme de sănătate.

Citește și Alimentele pe care să nu le consumi în Postul Crăciunului. Sfatul vital al Mihaelei Bilic

Ce gustări sănătoase poți încerca

Uleiul de cocos este, de asemenea, îngrijorător, deoarece este compus din grăsimi saturate, legate de riscurile pentru sănătatea inimii. De asemenea, medicul cardiolog sfătuiește oamenii să gătească folosind ulei de măsline.

„Am învățat să întreb pacienții despre asta (n.n. – consumul de ulei de cocos), pentru că vedeam mai mulți pacienți al căror colesterol crește, pentru că au introdus în dietă alimente care conțin ulei de cocos.

Oamenii ar trebui să gătească cu ulei de măsline oricând este posibil, iar dacă folosesc alte grăsimi, să le folosească în cantități cât mai reduse.”, a spus Reynolds pentru sursa citată.

De asemenea, medicul Reynolds nu mănânăc chipsuri din cartofi, ci preferă să le înlocuiască, o dată la câteva zile, cu gustări mai sănătoase, precum migdale, ciocolată neagră, nuci sau floricele din porumb.

Citește și Alimentele pe care să le eviți dacă iei antibiotice. Ce trebuie să mănânci, de fapt

Urmăriți Playtech.ro și pe