Kate Middleton are o disciplină de fier atunci când vine vorba despre alimentație și se menține de ani buni la același număr de kilograme. Din când în când, prințesa se abate puțin de la reguli și se delectează, împreună cu copiii ei, cu preparate cu multe calorii.
Familia regală este foarte strictă atunci când vine vorba despre alimentație, însă în vacanțe, regulile nu mai sunt respectate cu sfințenie. Kate Middleton și copiii ei se răsfață și cu preparate calorice uneori, cu titlu de excepție. Pe finalul vacanței de vară, familia regală s-a retras în Scoția, la Balmoral, aceasta fiind tradiția anuală a lunii august.
Înainte de a ajunge aici însă, Kate, William și cei trei copii ai lor au petrecut câteva zile la reședința lor din Norfolk. Acolo, s-au bucurat de peisajele de vis, dar și de plajă, unde s-au delectat cu preparate delicioase.
Potrivit martorilor, Kate împreună cu George, Charlotte și Louis au savurat tradiționalul fish & chips, adică pește pane cu cartofi prăjiți, cumpărat de la un vânzător local de pe plajă. În ceea ce privește desertul, Kate, William și copiii lor sunt mari amatori de înghețată, vara, și au fost văzuți în numeroase ocazii delectându-se cu acest desert.
Atunci când nu face astfel de excepții, soția prințului William are o alimentație sănătoasă și echilibrată. Angajații familiei regale au dezvăluit în trecut că prințesa consumă alimente sănătoase și care au valoare nutrițională mare, păstrând un echilibru în ceea ce privește alimentația.
Kate Middleton preferă adesea un mic dejun sănătos și energizant. Se știe că optează pentru smoothie-uri verzi, care conțin kale, spanac, spirulină, afine, coriandru, și alte ingrediente nutritive. De asemenea, uneori alege terci de ovăz, bogat în fibre și proteine.
Pentru prânz, Kate preferă salatele proaspete și legumele. Un exemplu de prânz ar putea include o salată cu quinoa, legume crude sau gătite și proteine slabe, cum ar fi puiul sau peștele. De asemenea, îi place gazpacho, o supă rece din legume.
Cina la Kate Middleton este de obicei compusă din proteine slabe și legume. Unele dintre preparatele sale preferate includ friptură de pui sau pește la cuptor, alături de legume gătite sau o salată. Ea a menționat și pasiunea pentru curry, un fel de mâncare bogat în condimente, de multe ori pregătit cu legume și carne slabă.