Alimentele pe care doctorul Vlad Ciurea recomandă să le consumăm. Ce a spus despre mâncarea românească

de: Sabina Anastasia
25 10. 2022

Alimentele pe care doctorul Vlad Ciurea recomandă să le consumăm. Specialistul în neurologie a explicat ce trebuie să mâncăm pentru a ne ajuta creierul să supraviețuiască în perioade vulnerabile. Medicul a transmis un mesaj important și cu privire la produsele românești, despre care este de părere că ar trebui consumate mai des.

Cele șase șocuri pe care le-a suferit creierul uman în ultimii ani

Populația globală și, implicit, românii au trecut prin perioade grele pentru organism în ultimii ani de zile. Toate situațiile vulnerabile au afectat creierul. Acest organ-minune care se ocupă de procesarea informației a fost puternic influențat de crizele cu care s-a confruntat și se confruntă societatea.

Toate șocurile resimțite de oameni acționează precum niște săgeți asupra creierului. În ultima perioadă de timp, creierul uman a fost supus unor șase astfel de tulburări, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Prima a avut loc în momentul declanșării pandemiei de coronavirus. A doua săgeată a fost reprezentată de dezbaterile privind vaccinarea. A treia a fost criza din domeniul agricol, declanșată de secetă. Al patrulea șoc a fost resimțit în momentul în care costul vieții s-a scumpit. A cincea săgeată a fost războiul ruso-ucrainean. A șasea săgeată, ultima, a fost reprezentată de amenințarea cu arma nucleară.

Din cauza acestor evenimente, oamenii nu mai pot să se odihnească suficient. Specialistul în neurologie a subliniat că unele persoane se confruntă chiar cu coșmaruri, pe fondul situațiilor nefericite prin care trece omenirea în prezent. Cum trebuie să procedăm pentru a ne menține creierul sănătos, însă?

Alimentele pe care doctorul Vlad Ciurea recomandă să le consumăm

Profesorul Vlad Ciurea ne recomandă să consumăm alimente cât mai sănătoase. Medicul a făcut o precizare chiar și despre produsele românești. Potrivit specialistului în neurologie, ar trebui să mâncăm mai multe alimente cultivate în țară.

„Avem alimente foarte, foarte sănătoase românești. Trebuie să mâncăm mâncare cât mai românească, mai curată, cât mai de aici”, a spus medicul Vlad Ciurea, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Specialistul a realizat un top de alimente pe care ar trebui să le adăugăm în dieta noastră. Creierul nostru va fi mai sănătos dacă le vom consuma. Iată ce produsele au fost recomandate de cadrul medical spre a fi introduse în programul nostru alimentar: nuci, afine, fructe de pădure, ceapă, ustoroi, pătrunjel, apă alcalină, carne de pește slab și carne de curcan.

Medicul Vlad Ciurea a mai subliniat că nu trebuie să ne lăsăm pradă depresiei. Trebuie să învățăm să ne autoeducăm, să ne conștientizăm acțiunile, să le evaluăm și să acționăm în consecință.