Alimentele din bucătărie care sunt antibiotic natural. Cum se folosesc corect

de: Bișinicu Andreea
01 07. 2022

Când vine vorba de leacuri băbești și remedii naturiste, gospodinele îți dezvăluie un secret incredibil. Iată care sunt alimentele considerate a fi antibiotice naturale, pe care oricine le are în bucătărie sau cămară. Te scapă de probleme și îți mențin sistemul imunitar întărit. Despre ce este vorba.

Top 5 alimente care sunt leacuri naturale

Miere

Încă din Antichitate, mierea a fost utilizată drept unul dintre cele mai vechi antibiotice naturale, având proprietăți benefice asupra organismului. Vechii egipteni foloseau mierea pentru a-și hidrata pielea și pe post de antibacterian natural.

Ca un antibiotic, aceștia aplicau mierea direct pe rană sau pe regiunea afectată a trupului, iar rezultatele erau miraculoase. Mierea poate ajuta la distrugerea bacteriilor, contribuind și la procesul de vindecare. De asemenea, alimentul dulce poate fi folosit intern, pentru a ajuta la terapia infecțiilor.

Usturoi

Nu este nicio surpriză faptul că usturoiul se găsește pe această listă a leacurilor naturiste. Este renumit precum cel mai cunoscut antibiotic natural din lume. Usturoiul ajută la combaterea virușilor, a bacteriilor și microbilor. De asemenea, te ajută să-ți menții sistemul imunitar puternic.

Ardei iute

Ardeiul iute este considerat „regele ierburilor terapeutice”, fiind cunoscut precum un antibacterian extrem de puternic. Ardeiul iute ajută la combaterea germenilor și virușilor, precum și la conservarea alimentelor.

Ghimbir

Cu siguranță ai auzit de proprietățile benefice ale ghimbirului. Consumul de ghimbir reprezintă o metodă ideală de a primi antibiotice naturale din alimente. Acest aliment minune este folosit pentru a combate virușii și ajută la digestie.

Rădăcinile de ghimbir conțin substanțe chimice bioactive și metaboliți, cum ar fi gingerolul și shogaolul. De asemenea, specialiștii susțin că ghimbirul te ajută să slăbești și este un remediu antivomitiv extrem de eficient.

Ghimbirul se poate consuma crud, în salate, în diverse mâncăruri, în limonade sau poate fi disponibil și sub formă de pudră.

Scorțișoară

Alimentul preferat al românilor pe timp de iarnă, scorțișoara se folosește în prăjituri și băuturi calde, pentru a da un plus de savoare preparatelor.

Cu toate acestea, scorțișoara este un remediu naturist extrem de eficient, fiind folosit pentru combaterea inflamațiilor, a acneei, infecțiilor urinare și a unor boli gastrointestinale, scriu cei de la click.ro.

Scorțișoara conține 3 substanțe chimice semnificative, cinamaldehida, acetatul de cinamil și alcoolul cinamil. Uleiul și pudra de scorțiloară pot fi utilizate pentru a trata infecțiile.