Alimentele care te îngrașă cel mai mult. Mare atenție când le consumi, recomandarea specialiștilor

de: Ștefan R. Apostol
14 05. 2022

Dacă vă doriți să vă numărați printre cei care trec peste ani fără să ia un kilogram la fiecare aniversare, specialiștii în nutriție au un plan de acțiune pentru voi. Și merge mult dincolo de vechea mantră „mănâncă mai puțin, fă mai multă mișcare”. V-ați dat seama, bănuiesc, că este vorba de alimentele care ne îngrașă cel mai mult, și care ar trebui neapărat evitate. Lista este lungă, dar ne vom rezuma doar la cele mai importante.

Atenție la alimentele care pun kilograme pe tine!

Reducerea consumului de la alimentele dăunătoare, dormitul de 6-8 ore pe noapte, practicarea unor exerciții fizice și oprirea televizorului, toate acestea au prezis o creștere mai mică în greutate în timp, au constatat nutriționiștii.

De asemenea, au găsit cinci din alimentele puternic legate de creșterea în greutate și alte cinci legate de o creștere în greutate mai mică decât media. Noua cercetare, spun că „arată cum mai mulți factori ai stilului de viață, inclusiv dieta, au fost legați de creșterea în greutate pe termen lung.”

Cercetătorii au vrut să se concentreze asupra a ceea ce duce la creșterea în greutate pe termen lung. Dar și asupra motivelor pentru care un adult mediu câștigă aproximativ un kilogram pe an.

Ei au urmărit 120.000 de participanți la trei studii, și la fiecare patru ani, au evaluat legăturile dintre schimbările în obiceiurile de viață și greutate. În medie, participanții la studiu s-au îngrășat în medie cu 3,35 kilograme în fiecare perioadă de patru ani. Asta a însumat aproape 17 kilograme după 20 de ani. La începutul celor trei studii, vârstele medii ale bărbaților și femeilor erau de 37, 50 și 52 de ani.

5 alimente care te îngrașă excesiv

Când cercetătorii au analizat mai atent, au găsit cinci din alimentele asociate cu cea mai mare creștere în greutate în perioada studiată:

  • Cartofii prăjiți – Sunt almentele cu o mare parte din nutrienții și fibrele și sunt de fapt conținute în coajă. În cele mai multe cazuri, pielea este îndepărtată atunci când se prepară cartofi prăjiți.
  • Cafeaua – Cafeaua conține cofeină, care poate duce la un somn deficitar și la mai multe pofte de zahăr la anumite persoane. Ambii factori pot avea un impact negativ asupra greutății. În plus, multe băuturi de cafea conțin zahăr adăugat și calorii în exces.
  • Sucurile acidulate cu zahăr – Nu numai că sunt alimentele lipsite de vitamine și minerale și sunt pline de calorii goale provenite din zahăr, dar conțin și o tonă de ingrediente care pot face rău organismului tău.
  • Gogoșile – Trebuie să ne întrebăm, cum au ajuns aceste lucruri să devină alimentele pentru micul dejun? Unele dintre aceste produse se apropie de 500 de calorii, și 0 grame de ceva nutritiv.
  • Pizza – Aluatul de pizza nu numai că va transmite foarte puțină nutriție organismului tău, deoarece, în mod normal, este făcut din făină albă rafinată, dar îți va crește și nivelul de insulină, ceea ce înseamnă că acele calorii goale te vor face să poftești la mai mulți carbohidrați simpli.

 

Concluzie

Deși ne place, uneri, să mâncăm exact ceea ce n-ar trebui, nu vă faceți griji. Există opțiuni de tratament pentru creșterea neintenționată în greutate. Astfel alimentele care ne îmbătrânesc mai repede sau acelea care pun kilograme vor deveni istorie.

Există mai multe modalități de tratare a creșterii neintenționate în greutate. Cea mai bună metodă de tratament depinde de cauza creșterii neintenționate în greutate.

Unul dintre acestea, ar fi să avem grijă la dietă și la ce mâncăm. O alta ar fi medicația recomandată de miedcul curant.

Dacă un dezechilibru hormonal este cauza, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a vă echilibra nivelul hormonal. Medicația va depinde de ce hormoni sunt afectați. Aceste medicamente sunt adesea folosite pe termen lung.