Alimentele care nu trebuie reîncălzite niciodată. Mulți oameni fac greșeala asta, din păcate

de: Stan Nicu
28 10. 2022

Alimentele care nu trebuie reîncălzite niciodată, conform nutriționiștilor. Mulți oameni fac greșeala asta, din păcate, astfel că sănătatea le este grav afectată. Așadar, ce trebuie să eviți pentru a nu te îmbolnăvi, vezi în rândurile de mai jos.

Ce alimente să nu reîncălzești niciodată. Pierzi toate beneficiile lor și, în plus, sănătatea îți poate fi afectată

Foarte mulți români obişnuiesc să-şi pregătească din timp mâncarea, fără să realizeze, că reîncălzind-o își fac foarte mult rău. Ideal ar fi ca mâncarea să fie gătită chiar înainte de masă.

Nu toate alimentele ne fac rău dacă sunt reîncălzite, însă există o parte a produselor alimentare care dacă sunt încălzite din nou ne fac foarte mult rău.

Nu reîncălzi niciodată cartofii

Conform experților nutriționiști, cartofii nu ar trebui să fie reîncălziți niciodată. Amidonul pe care cartofii îl conțin face bine sănătății omului, însă dacă este reîncălzit își pierde din proprietăți și poate dăuna organismului uman.

Ouăle reîncălzite ne afectează negativ organismul

Nutriționiști ne sfătuiesc să mâncăm ouă fierte pentru că sunt sățioase și sănătoase în același timp. Însă, experții în alimentație ne sfătuiesc să nu reîncălzim niciodată ouăle fierte pentru că ne vor face foarte mult rău.

Nici carnea de pui nu trebuie reîncălzită

Toți românii știu că puiul este sănătos și gustos, însă carnea lui trebuie consumată imediat ce a fost gătită. Carnea de pui încălzită a doua zi are structura proteinelor schimbată, astfel că vom avea probleme de digestie. Nu în ultimul rând, experții recomandă ca puiul să fie consumat rece, pentru că are mai multe proteine ca și carnea roșie.

Ciupercile nu se reîncălzesc niciodată

Experții nutriționiști spun că ciupercile încălzite pot afecta grav organismul uman.

Lipidele, fosfatidele şi uleiurile esenţiale pe care ciupercile le conțin, reîncălzite de mai multe ori, fac fac foarte mult rău inimii și digestiei.

Ciupercile trebuie servite cât mai proaspete sau imediat după gătire

Ciupercile trebuie mâncate în formă cât mai proaspătă sau imediat după preparare, pentru a trage toate beneficiile din ele.

Chiar dacă le mâncați mai târziu, nu le reîncălziți pentru că pot aduce probleme serioase de sănătate.

Un alt aliment care nu se reîncălzește este sfecla

Un alt aliment care nu trebuie reîncălzit este sfecla. Conţinutul de nitraţi al sfeclei este foare benefic pentru organismul uman, conform experților în alimentație, dar niciodată nu trebuie să încălzim aceată legumă de mai multe ori. Reîncălzită, sfecla va face foarte mult rău sănătății noastre.