Alimentele care nu trebuie consumate după ora 15:00. Așa vei avea o stare perfectă
Nu de puține ori i-ați auzit pe nutriționiști vorbind de cel mai bun moment pentru a te opri din mâncat. Asta, mai ales dacă vrei să maximizezi pierderea în greutate. Există reguli, spun nutriționiștii, iar una dintre ele implică alimentele care nu trebuie consumate după ora 15:00. Ținând cont de acest aspect, așa vei avea o stare perfectă, mai spun specialiștii.
Sfaturile nurtționiștilor privind modul de a mânca
Practica postului intermitent a câștigat teren în ultimii ani ca o modalitate eficientă de a stimula pierderea în greutate. Se presupune că ajută organismul să devină mai eficient.
Inclusiv în ceea ce privește modul în care arde și utilizează combustibilul, mai degrabă decât să-l forțeze să piardă în greutate. Ideea este să rămâi fără mâncare pentru o perioadă prelungită de timp. Nutriționiștii vorbesc despre 14 ore, pentru a forța organismul să înceapă să devoreze grăsimea.
Este nevoie de până la aproximativ cinci ore pentru ca organismul să termine de absorbit și digerat. După această perioadă, intră într-o stare post-absorbție. Această stare durează până la 12 ore după masă. Atunci intrați în starea de post. Este momentul în care corpului îi este mai ușor să ardă grăsimile, deoarece nivelul de insulină este scăzut.
Dacă funcționează sau nu, există argumente atât pro, cât și contra adoptării postului intermitent. Dar dacă vrei să încerci, există noi cercetări în acest domeniu. Cercetările sugerează că ar trebui să nu mai mănânci după ora 15:00 pentru a avea cele mai bune șanse de a scăpa de kilograme.
Cercetătorii de la Universitatea din Alabama au lucrat cu 90 de persoane obeze, punându-le pe toate la dietă, dar spunându-le la jumătate dintre ele că pot mânca doar între orele 7.00 și 15.00.
Ambele grupuri au primit îndrumări de specialitate cu privire la modul în care trebuie să urmeze dieta, li s-a spus să o respecte cel puțin șase zile pe săptămână și să facă între 75 și 150 de minute de exerciții fizice pe săptămână.
Potrivit rezultatelor, persoanele care au încetat să mai mănânce la ora 15:00 au pierdut aproape 6,4 kg în 14 săptămâni. Celălalt grup a pierdut doar 4 kg în același timp.
Efectele au fost echivalente cu reducerea aportului caloric cu încă 214 calorii pe zi, este una din concluzii.
VEzi și: Alimentele sănătoase care sunt bogate în carbohidrați. Sfaturile nutriționiștilor
Regula ecuatorului și alimentele care nu trebuie consumate după ora 15:00
Un alt mod inedit de a-ți menține o anumită greutate, spun nutriționiștii, este „Regula ecuatorului”, un mecanism, să-i spunem așa, bazat pe bioritmul nostru interior.
Conform unor studii, bazate pe aceste bioritmuri, au arătat că după ora 15:00, metabolismul din organism încetinește brusc.
Asta s-ar traduce în faptul că organismul va digera mai deficitar carbohidrații. Efectul este că se vor depune sub formă de grăsime. „Regula ecuatorului” nu elimină în totalitate mâncatul după ora 15:00. În această gamă, alimentele care nu trebuie consumate după ora 15, sunt următoarele:
- pastele făinoase,
- orezul,
- fructele uscate,
- carnea roșie,
- legume cu amidon,
- cartofii,
- sfecla roșie.
Recomandarea este să ne axăm pe o alimentație cu proteine și bogate în fibre. Cu alte cuvinte, dacă îți place carnea de curcan, lintea și tofu, atunci aceste alimente sunt recomandate pentru a fi mâncate după această oră.
Concluzie
A nu mânca carbohidrați după ora 15:00 este un sfat obișnuit pentru dietă. Un mic studiu efectuat pe bărbați supraponderali sugerează că a nu mânca absolut nimic după ora 15:00 reduce pofta de mâncare.
Deci scade tensiunea arterială și poate preveni diabetul. S-a constatat că o alimentație limitată în timp stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul de diabet la șoareci, dar au lipsit studiile riguroase la oameni.
Așadar, dacă vreți să vă mențineți sănătoși, țineți cont de „Regula ecuatorului”, și eliminați tot ceea ce conține carbohidrați!