Potasiul este un mineral esențial care menține funcționarea corectă a organismului, prin reglarea echilibrului fluidelor. Acesta ar reduce riscul de hipertensiune arterială, apariția unui accident vascular cerebral și pietre la rinichi, susțin experții. Descoperă, în rândurile de mai jos, care sunt cele mai sănătoase alimente care conțin potasiu.
Potasiul este eroul necunoscut al lumii mineralelor. Nu primește atenția pe care o merită, în ciuda faptului că este necesar pentru funcționarea sănătoasă a celulelor și echilibrul fluidelor, funcționarea nervilor și a mușchilor și nenumărate alte funcții critice.
Specialiștii în domeniul sănătății pun accent pe cât de important este să obții suficient potasiu în dieta ta zilnică. Printre alimentele care conțin cel mai mult potasiu, potrivite pentru a fi incluse în regimul tău alimentar zilnic, se numără următoarele:
O porție de un sfert de cană de caise uscate oferă 465 mg de potasiu. Aceste fructe reprezintă, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, vitamina A și antioxidanți. Le poți consuma cu iaurt, fulgi de ovăz sau diferite deserturi.
Prunele uscate, de asemenea, conțin foarte mult potasiu. Aceste fructe delicioase conțin 293 mg de potasiu într-un sfert de cană, fiind bogate în fibre, vitamina K și antioxidanți, făcându-le un plus excelent pentru orice dietă sănătoasă.
Citește și: 20 de alimente care au aproape zero calorii. Le poţi mânca fără grija kilogramelor în plus
Stafidele sunt și ele bogate în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale. Sunt gustoase și sățioase, fiind preferate de către români sub formă de gustare între mese.
Pentru cei care preferă sucul de portocale, acest lichid oferă organismului 449 mg de potasiu per cană, împreună cu vitamina C, acid folic și o mulțime de antioxidanți.
O altă sursă importantă de potasiu este banana, fructul exotic oferind organismului o porție de 422 mg de potasiu, fibre, vitamina C și B6, fibre și antioxidanți.
Citește și: Cele mai sănătoase fructe. Pe unele le consumăm foarte rar, din păcate