Alimentele banale care ne aduc o stare de bine. Explicațiile date de Mihaela Bilic
Atunci când starea ta de dispoziție nu este tocmai roz și vrei să te simți mai bine, expertul în nutriție Mihaela Bilic îți spune care sunt alimentele pe care le poți consuma, pentru a avea o stare de bine. Ce explică faimosul medic nutriționist.
Ce alimente ne dau o stare de bine
Mihaela Bilic obișnuiește să împărtășească prietenilor săi virtuali de pe rețelele sociale din trucurile sale geniale privind o alimentație echilibrată și adoptarea unui stil de viață sănătos.
Medicul nutriționist a explicat care ar fi alimentele care eliberează serotonina în organism și au efect antidepresiv. În topul clasamentului acestor alimente se află pâinea, bananele și înghețata.
„Responsabile pentru producerea plăcerii sunt 2 substanțe din creier: dopamina și serotonina. Emoțiile pe care le simțim și dispoziția psihică depind de echilibrul acestor substanțe.
Ori mâncarea modifică în mod direct producția de neurotransmițători cerebrali. Și nu orice mâncare! Pâinea cu brânză, bananele și înghețata ar putea reprezenta un top 3 al alimentelor cu efect antidepresiv.
Asocierea dintre proteine și carbohidrați este o combinație cu efect de calmare garantat. Aminoacidul numit triptofan, prezent în proteine precum brânza sau carnea de curcan, este un precursor de serotonină.
Ca acțiunea lui să fie eficientă și să ajungă rapid în creier, are nevoie de asocierea cu glucoza din pâine sau făinoase. Insulina, hormonul care apare în sânge când crește glicemia, este responsabilă și de rapiditatea cu care triptofanul e transformat în serotonină.
O fi el mâncatul disociat eficient când vine vorba de slăbit, însă asocierea dintre alimente este vitală pentru echilibrul psihic. Așa se explică de ce cartofii cu parmezan, pizza și pastele ne plac tuturor: ne fac bine la moral.”, a explicat Mihaela Bilic pe Facebook.
Citește și Alimentul vedetă pe care Mihaela Bilic îl recomandă pentru consum. Are nenumărate beneficii
Sfaturile medicului Mihaela Bilic privind alimentele care ne fac fericiți
Nutriționistul Mihaela Bilic a enumerat care sunt alimentele ce conțin serotonină, în mod natural. Medicul este de părere că oamenii pot consuma orice tip de preparat, atâta timp cât există un echilibru în dieta fiecăruia.
„Există și alimente care conțin serotonină în mod natural: banane, prune, avocado și ananas – vă recomand să le consumați când simțiți că vă lipsește buna dispoziție!
Consistența cremoasă a unor produse precum frișca, smântâna, mierea, banana bine coaptă, înghețata sau ciocolata puțin topită, fac bine creierului.
Dincolo de compoziția în nutrienti și numărul de calorii, faptul că sunt cremoase, la limita dintre solid și lichid, este un avantaj suplimentar: stimulează o zonă cerebrală specială responsabilă de experiențele plăcute.
Aceeași zonă este stimulată de câștigurile financiare sau de evenimentele fericite… dar până câștigați la loto sau vă îndrăgostiți, înghețata rămâne o sursă de plăcere.”, a completat medicul pe rețelele sociale.
Citește și Alimentele care îți aduc cea mai multă energie. Ce să combini pentru o vitalitate crescută