Alimente care provoacă mirosul urât de transpirație. Multe dintre ele sunt adorate de români

de: Sabina Anastasia
04 08. 2023

Transpirația este un proces cât se poate de natural, mai ales când temperaturile sunt foarte ridicate sau depunem efort fizic. Există, totuși, unele elemente care pot să influențeze mirosul corporal. Unul dintre acestea este reprezentat de alimente. Vezi mai jos care produse declanșează mirosul urât al tramspirației.

Ce alimente provoacă mirosul urât de transpirație

În fiecare zi, în mod special în sezonul cald, când temperaturile ating valori ridicate, turiștii sunt foarte atenți la produsele de igienă personală. Nu este o noutate pentru nimeni că valorile caniculare și transpirația pot provoca mirosuri neplăcute și disconfort.

Pentru a evita astfel de situații, se folosesc deodorante și antiperspirante. Ce mulți nu știu este că nivelul de transpirație al corpului se poate regla și prin atenția la produsele care se consumă. Anumite alimente pot să provoace corpul să transpire mai mult decât de obicei.

Se spune că ești ceea ce mănânci. Ei bine, această zicală pare că se poate aplica și în cazul mirosului corporal urât. Dacă mănânci alimente bogate în sulf, transpirația ta va fi mai urât mirositoare decât de obicei, au atras atenția specialiștii din domeniul sănătății.

Câteva exemple de alimente bogate în sulf, consumate deseori de români sau integrate de gospodine în diverse preparate alimentare, sunt: ceapa, usturoiul și carnea roșie. Există și alte produse care pot să declanșeze o transpirație mai mare la nivelul corpului.

Produse pe care să le consumi în cantitate mare

Specialiștii în domeniul sănătății sunt de părere că oamenii ar trebui să țină sub control consumul de carne roșie. La doar două ore de la o masă pe bază de carne roșie, mirosul corporal își schimbă nuanța, devenind mai urât. Acesta poate persista de la câteva ore până la câteva săptămâni.

Ceapa, usturoiul, precum și unele condimente, cum ar fi curry, eliberează gaze cu conținut de sulf în momentul în care sunt digerate. Ele sunt ulterior excretate prin piele, determinând astfel declanșarea unui miros foarte neplăcut corpului.

Alimentele bogate în fibre nu fac excepție în ceea ce privește declanșarea transpirației urât mirositoare. Consumul unei cantități mai mari de 5 grame de fibre poate să provoace formarea de gaze, cum ar fi hidrogen, dioxid de carbon și metan, care afectează inevitabil mirosul.

Pe mulți s-ar putea să îi surprindă, însă și cafeaua poate să contribuie la schimbarea mirosului corpului în unul mai neplăcut. Această băutură îți usucă gura, iar lipsa de salivă și bacteriile pot prolifera, provocând o respirație urât mirositoare și, în timp, o transpirație urâtă.