Alimente care îmbătrânesc. E musai să le elimini din meniul tău

de: Bișinicu Andreea
17 02. 2022

Deși procesul de îmbătrânire este perfect normal, doamnele și domnișoarele fac tot posibilul pentru a-l amâna cât de mult se poate. Adoptă un stil de viață sănătos și o rutină de îngrijire a pielii de la care nu se abat, indiferent de situație. Studiile arată că anumite alimente te îmbătrânesc. Care sunt produsele ce trebuie evitate.

Ce alimente accelerează procesul de îmbătrânire al pielii

Cu toate că trecerea timpului este inevitabilă, specialiștii sunt de părere că există anumiți factori care influențează și accelerează, în același timp, procesul de îmbătrânire a tenului. Expunerea îndelungată la razele ultraviolete, alimentația neadecvată, produsele de cosmetică folosite în exces sunt doar câțiva dintre acești factori.

Pentru că domnițele au fost dintotdeauna mai preocupate de apariția ridurilor decât bărbații, ele se îngrijesc și adoptă o rutină de îngrijire cu mai mulți pași, folosind serumuri și creme potrivite tipului lor de ten.

Puțini sunt cei care știu faptul că alimentația influențează și ea procesul de îmbătrânire, motiv pentru care există o serie de alimente pe care urmașele Evei trebuie să le evite, pentru a avea un ten curat, luminos și elastic.

Deși este delicios și preferat de români, dulciurile din comerț nu ar fi benefice pentru ten, din pricina cantității considerabile de zahăr pe care o conțin.

În aceeași categorie a alimentelor care te îmbătrânesc intră gemurile, dulcețurile, compoturile de fructe, sosurile și carnea procesată. De asemenea, fructele tratate chimic împotriva pesticidelor sunt alimente care îmbătrânesc pielea.

Ce alimente sunt recomandate pentru tinerețea tenului tău

Făina are un indice glicemic ridicat, care poate provoca inflamaţii în întregul organism, accelerând procesul de îmbătrânire. Îndulcitorii artificiali folosiți, de obicei, în sucuri carbogazoase sunt la fel de păcătoși atunci când vine vorba de îngrijirea tenului nostru.

„Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a explicat dieteticianul  Tamara Prountseva pentru publicația Argoumenty i Fakty.

La polul opus, alimentele indicate pentru tinerețea pielii tale sunt cele bogate în vitamine și nutrienți, precum brânză, pește, ouă, nuci, smochine, afine, caise uscate, mere și cereale, conform spuselor Dietetistul Ekaterina Bourlyaeva, director al Centrului pentru consiliere și diagnostic Alimente sănătoase și sportive.

Specialiștii recomandă să consumăm aproximativ 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii.